مشکلات هاکی کاران استان؛ بدهی ورزشکاران سیستان و بلوچستان جهانی شد/ گلایه ورزشکاران از نبود اسپانسر
هاکی استان چندین میلیون (؟) به پاکستان بدهکار می باشد.
به گزارش خبرنگار ورزشی عصر هامون، مجاورت با کشورهای جرم خیز افغانستان و پاکستان و گذرگاه قاچاق مواد مخدر، جمعیت جوان استان و استعدادهای وافر آن ضرورت توجه به رشته های ورزشی را موجب شده است.
تشویق افراد به انجام ورزش و حضور در تیم های ورزشی و باشگاه ها یکی از مهم ترین راه هایی است که علاوه بر جلوگیری افراد در دام اعتیاد باعث نشاط و سرزندگی نیز می شود که در صورت حمایت مسئولان از رشته های ورزشی این امر میسر شده و حتی از هزینه های درمان نیز خواهد کاست.
توجه به انواع رشته های ورزشی و گرفتن میزبانی مسابقات در استانی که به ناحق برچسب ناامنی بر پیشانی آن خورده چهره ای دیگر از استان در اذهان رقم خواهد زد.
هاکی یکی از رشته هایی است که در سیستان و بلوچستان با مشکلات عدیده ای از قبیل مشکلات مالی، نداشتن اسپانسر و حتی نداشتن باشگاه مواجه است که به منظور ارتقای این رشته ورزشی و یافتن جایگاه مناسب در کشور این کمبودها باید رفع گردد.
۸۰ هاکی کار در سیستان و بلوچستان فعالیت دارند
رییس هیات هاکی سیستان و بلوچستان عنوان کرد: ۸۰ نفر در سیستان و بلوچستان در رشته ورزشی هاکی فعالیت دارند.
کاظم هزاره گفت: ورزشکاران رشته هاکی در چهار رده سنی نونهالان، نوجوانان، جوانان و پیشکسوتان و همچنین مدرسه هاکی فعال می باشند.
وی ادامه داد: تعداد ورزشکاران بانوی هاکی ۳۰ تن بوده که در رده نوجوانان فعالیت داشته چرا که با برنامه ریزی از پایه می توان به موفقیت های چشمگیر دست یافت.
رشته هاکی دارای سابقه ای بیش از ۳۰ سال در سیستان و بلوچستان می باشد
رییس هیات هاکی سیستان و بلوچستان بیان داشت: هاکی در استان دارای سابقه ۳۲ ساله است به طوری در سال ۶۲ این رشته را در استان راه اندازی کردم و پس از آن تیم های هاکی سیستان و بلوچستان در مسابقات مختلف مقاماتی کسب نموده است.
هزاره با اشاره به عناوین کسب شده توسط هاکی کاران استان افزود: مدرسه هاکی سیستان و بلوچستان در سال جاری در مسابقات منطقه ای مقام سوم را کسب نمود همچنین در طی سال های قبل نیز تیم منتخب استان به مقام دومی و همچنین در سال گذشته کاپ اخلاق را در مسابقات کشوری از آن خود کرد.
وی گفت: رشته هاکی به دلیل تحرک بسیار آن رشته ای جذاب و مفرح به شمار رفته و جهت پر کردن اوقات فراغت جوانان و نوجوانان بسیار مفید است.
وی ادامه داد: خوشبختانه سیستان و بلوچستان دارای استعدادهای فراوان در رشته هاکی می باشد به طوری که مجاورت با کشور پاکستان که یکی از مهدهای هاکی به شمار می رود خود یک مزیت می باشد.
سیستان و بلوچستان فاقد سالن هاکی می باشد
رییس هیات هاکی سیستان و بلوچستان اظهار داشت: متاسفانه رشته هاکی در استان فاقد سالن بوده و فقط هفته ای سه جلسه در سالن شهید فهمیده به مدت یک ساعت و نیم تمرین توسط هاکی کاران انجام می شود که زمان آن بسیار کم می باشد.
هزاره گفت: چیدن چوب، پوشیدن لباس و سایر کارهایی که جهت آماده شدن برای تمرین به شمار می رود حداقل نیم ساعت زمان نیاز دارد بنابراین تنها یک ساعت زمان مفید جهت تمرین باقی می ماند.
وی ادامه داد: اگر مسئولان خواهان پیشرفت رشته هاکی در استان هستند باید یک سالن اختصاصی جهت تمرین به این رشته اختصاص دهند.
وی گفت: از مسئولان استان تقاضا داریم که وقت سالن جهت تمرین هاکی کاران را در استان افزایش دهند.
مشکلات مالی یکی از مهم ترین موانع پیش روی هاکی در استان به شمار می رود
هزاره تصریح کرد: مسایل مالی مهم ترین مشکل پیش روی هاکی در استان به شمار می رود و مبلغی که سازمان به این رشته اختصاص می دهد ناچیز بوده در حالی که برای شرکت در مسابقات نیازمند بودجه هستیم.
وی ادامه داد: به منظور دستیابی به موفقیت در رشته هاکی جذب اسپانسر یک راهکار بسیار مفید به شمار می رود اما متاسفانه در سیستان و بلوچستان اسپانسر برای یک تیم یا رشته به سختی یافت می شود.
تجهیزات هاکی از پاکستان خریداری می شود
رییس هیات هاکی سیستان و بلوچستان بیان کرد: با توجه به عدم تولید تجهیزات هاکی در کشور این تجهیزات از کشور پاکستان خریداری می شود که در این راستا چندین میلیون هیات هاکی استان به پاکستان بدهکار می باشد.
وی با بیان، به دلیل مشکلات مالی حق الزحمه مربیان به خوبی پرداخت نمی شود افزود: تاکنون سازمان ورزش و جوانان پرداخت هایی در این راستا داشته و حمایت های خوبی از رشته هاکی داشته است.
هزاره با عنوان در حال حاضر هاکی در شهرستان زاهدان تنها فعال می باشد ادامه داد: در صورت رفع مشکلات مالی این رشته در سایر شهرستان ها نیز فعال خواهد شد چرا که هاکی یک رشته پرهزینه بوده و برای راه اندازی این رشته در هر شهرستان حداقل ۲۰ میلیون تومان مورد نیاز است