اکثریت جوانان سیستان و بلوچستان اعم از تحصیلکرده و غیر تحصیل کرده بیکار هستند
نماینده مردم میرجاوه و خاش در مجلس گفت: آماردقیقی از افراد بیکار نداریم اما اکثریت جوانان استان اعم از تحصیلکرده و غیر تحصیل کرده بیکار هستند.
به گزارش سرویس اجتماعی عصرهامون، به نقل از پایگاه خبری لادیز، بی شک همه به یاد دارند که روحانی برای پیروزی در انتخابات یازدهم وعدههای زیادی در زمینههای مختلف سیاسی، اجتماعی، فرهنگی به مردم داد که وعده اشتغال به تحصیل کردهها و بیکاران از مهم ترین آنها بود، اما شاهدیم که با گذشت سه سال از روی کار آمدن دولت یازدهم نه تنها مشکل بیکاری جوانان حل نشده است بلکه بسیاری از جوانان نیز به دلیل تعطیلی کارخانه ها و کارگاه ها بیکار شده اند و به نظر میرسد دولت یازدهم عزم جدی برای حل معضل بیکاری ندارد.
عزیز اکبریان رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس در مراسم روز صنعت و معدن در سالن اجلاس سران گفت: براساس آمار مرکز پژوهشهای مجلس که با آمار دولت متفاوت است ۷ میلیون نفر بیکار در کشور وجود دارد که این امر برازنده کشور ما نیست.
8 شهر سیستان و بلوچستان شامل سراوان با 44.8 درصد، ایرانشهر 43.2، زابل 43 درصد، سیب و سوران با 38.8 درصد، هیرمند با 37.3، زهک با 35.9 درصد و سرباز با 30 درصد، بیشترین آمار بیکاری را در کشور دارند این در حالیست که سیستان و بلوچستان از جوانترین استان های کشور است که توجه و اهتمام بیشتر مسئولین به این استان برای رفع معضل بیکاری را می طلبد.
حال دولت باید پاسخ دهد در طی سه سال گذشته چه برنامه ای را در زمینه اشتغالزایی انجام داده است که ثمره آن 7 میلیون جوان بیکار است که حتی قادربه تشکیل زندگی و گذران زندگی خویش نیستند، جوانانی که اکثریت آنان علی الرقم تحصیلات عالی و دانشگاهی قادر به یافتن کار و شغل نیستند، اگر دولت مدعی اشتغال زایی است باید بگوید در سال های گذشته چه کاری در راستای اشتغالزایی انجام داده است؟
علی کرد نماینده مردم میرجاوه، خاش در مجلس در گفت و گو با خبرنگار لادیز اظهار کرد: استان سیستان و بلوچستان دارای 3 اقلیم متفاوت شامل نصرت آباد تا سیستان ، ریگ ملک و روتک با اقلیمی خشک و بیابانی است که در معرض بادها و ریزگردها قرار دارد، اقلیم دیگرمربوط به کورین، زاهدان و اطراف خاش که دارای آب و وهوای معتدل کوهستانی با تگرگ ها و رعد و برق هایی است که سبب بروز مشکلاتی برای کشاورزی و دامپروری مردم شده و اقلیم مکران که ازایرندگان تا کنارک ادامه دارد و این اقلیم گرمسیری دارای شرایط متفاوتی است.
وی افزود: وجود این 3 اقلیم متفاوت در استان پهناور سیستان و بلوچستان و قهر طبیعت سبب کاهش بارندگی ها و منابع آبی شده اند که این موضوع کشاورزی و باغداری را تحت تاثیر قرار داده است و حتی صنعت دامپروری نیز تحت تاثیر این خشکسالی ها قرار دارد و کشاورزان و دامپروران ناگزیر به شهرها مهاجرت کردند و زندگی این افراد در حاشیه شهرها و نیافتن شغل مناسب باعث افزایش آمار بیکاری در استان شده است.
اکثریت جوانان استان اعم از تحصیلکرده و غیر تحصیل کرده بیکار هستند
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس خاطرنشان کرد: آماردقیقی از افراد بیکارنداریم اما اکثریت جوانان استان اعم از تحصیلکرده و غیر تحصیل کرده استان، بیکار هستند و کمبود مراکز صنعتی ، کارخانجات و شرایط اقلیمی، معضل بیکاری را در استان تشدید کرده است و وظیفه تمام مسئولان، علما، معتمدین و نخبگان و فعالان سیاسی و اجتماعی است که قدمی برای حل این معضل پیداکنند.
وی تاکید کرد: موضوع افزایش آمار بیکاری در کمیسون های مختلف مجلس مطرح شده است تا قوانینی برای حل این مشکل وضع شود و کارشناسان و نخبگان به دنبال ارائه ایده هایی برای حل این مشکل در شهرهای کوچک و بزرگ و حتی روستاها هستند.
صنعت گردشگری در ایجاد اشتغال و ارزآوری هم طراز با صنعت نفت است
علی کرد با اشاره به وجود ظرفیت های منحصربفرد در استان، تصریح کرد: رونق صنعت گردشگری استان می تواند کمک شایانی به رفع مشکل بیکاری کند، معرفی آثار تاریخی مانند شهر سوخته ، قلعه ها، آثار تاریخی و صنایع دستی ، ایجاد امکانات بیشتر در مناطق تفریحی و گردشگری برای جذب توریست می تواند کمک شایانی به توسعه صنعت توریسم استان کرده و گامی مثبت در جهت کاهش آمار بیکاری باشد.
وی اذعان داشت: صنعت گردشگری می تواند در درآمدزایی، ایجاد اشتغال و ارزآوری با صنعت نفت هم طراز باشد، برنامه ریزی مناسب و ارائه طرح جامع در بحث گردشگری کمک شایانی به حل معضل بیکاری خواهد کرد.
نماینده مردم خاش میرجاوه در مجلس گفت: سعی من بر این است که صنعت گردشگری را در حوزه انتخابیه ام فعال کرده و برنامه ای تدوین شده برای این منطقه داشته باشم تا بتوان از این استعدادهای طبیعی برای جذب توریست و ایجاد اشتغال برای جوانان منطقه استفاده کرد.
استفاده از پتانسیل مرز تا حد زیادی مغفول مانده است
وی با اشاره به تعطیلی شهرک های صنعتی استان، بیان کرد: فعال کردن شهرک های صنعتی خاش و ناحیه های صنعتی میرجاوه، نصرت آباد و نوک آباد باعث جذب جوانان و اشتغالزایی خواهد شد، تشویق سرمایه داران برای سرمایه گذاری در این مناطق می تواند کشتی نجاتی برای رفع مشکل بیکاری باشد.
وی افزود: ارائه طرح های نوین کشاورزی مانند طرح های آبیاری جدید، توسعه صنعت دامپروری با ایجاد کارگاه های زودبازده، استفاده از نظرات و ایده های نخبگان از دیگر راههای کاهش آمار افراد بیکار در استان است.
وی با بیان اینکه پتانسیل مرز ظرفیتی منحصر بفرد در استان است، ادامه داد: استفاده از پتانسیل مرز به دلایل امنیتی تا حد زیادی مغفول مانده است که فعال کردن بازارچه های مرزی، گمرک ، فعال کردن گذرهای مرزی و حمل کوله باری و برداشتن محدودیت انتقال کالاهای وارداتی به سراسر کشور از جمله برنامه های مفید برای حل مشکل بیکاری است که با همکاری سایر ارگان ها میسر خواهد شد.
350 جوان تحصیلکرده بیکار در میرجاوه داریم
بهروز ریگی مشاور جوان فرماندار میرجاوه در گفت و گو با خبرنگار لادیز،عنوان کرد: 350 جوان تحصیلکرده بیکار و با تحصیلات دانشگاهی در شهرستان میرجاوه وجود دارد که باید برنامه ریزی دقیقی برای ایجاد اشتغال برای این افراد صورت گیرد، اما آمار کلی از تعداد افراد بیکار شهرستان در دست نیست.