ایجاد ۸۰ هزار فرصت شغلی البته نه در ایران، بلکه در آلمان با از سرگیری تجارت با ایران
آلمان امیدوار است از سرگیری تجارت با ایران منجر به ایجاد ۸۰ هزار فرصت شغلی در این کشور شود و میزان صادرات به ایران را پنج برابر افزایش دهد. دولت آلمان به شرکتهایی که خواستار مبادله با ایران هستند، وعده حمایت داده است.
با پایان تحریمهای بینالمللی علیه ایران، آلمان که پیش از تحریمها بزرگترین شریک تجاری ایران در اروپا به شمار میرفت برای تقویت دوباره حضور خود در بازار پررونق اقتصاد ایران خیزهای بلند برداشته است. استحکام دوباره پیوند تجاری میان دو کشور دهها هزار فرصت شغلی در بازار کار آلمان به وجود آورده است.
با توجه به منبع عظیمی از ذخایر طبیعی که ایران در اختیار دارد، پیشبینی میشود که صادرات آلمان به ایران در عرض چند سال آینده پنج برابر شده و به ارزش ۱۰ میلیارد یورو برسد.
فولکر ترایر، رئیس بخش اقتصاد خارجی اتاق بازرگانی و صنعتی آلمان به خبرگزاری آلمان گفت: «بر همین اساس نزدیک به ۸۰ هزار فرصت شغلی جدید در آلمان ایجاد خواهد شد.»
روز پنجشنبه (۳ مارس/ ۱۳ اسفند) یک همایش بزرگ اقتصادی در شهر برلین به همت اتاق بازرگانی آلمان برگزار میشود که محوریت آن تمرکز بر تبادلات تجاری میان ایران و آلمان است. حمید چیتچیان، وزیر انرژی ایران نیز در همایش شرکت دارد.
کالاهای ساخت آلمان شهرت خوبی میان مشتریان ایرانی دارند و دستاندرکاران صنعت آلمان نیز به خوبی بر این امر واقف هستند. دو کشور همواره پیش و پس از انقلاب اسلامی در ایران روابط تجاری مستحکمی داشتهاند و به گفته فولکر ترایر ایران در دهه ۷۰ میلادی دومین شریک بزرگ تجاری آلمان در خارج از اروپا به شمار میرفت.
تلاش برای جذب شرکای آلمانی
با لغو تحریمهای بینالمللی علیه ایران و گشایش درهای این کشور به روی کالاهای خارجی و نیز انتخابات اخیر مجلس ایران که به ورود نمایندگان اصلاحطلب و همسو با دولت حسن روحانی به مجلس منجر شد، دستاندرکاران اقتصادی در آلمان امیدوار هستند که قراردادهای کلان چند میلیارد یورویی با تهران منعقد کنند.
بیشتر بخوانید: از سرگیری همکاری زیمنس با شرکتهای ایرانی در بخش انرژی
حمید چیتچیان در همایش روز پنجشنبه که نخستین همایش اقتصادی ایران و آلمان پس از توافق هستهای وین به شمار میرود، بر ظرفیتهای بالای اقتصادی کشورش تأکید کرد. به گزارش خبرگزاری رویترز چیتچیان از ایجاد طرح توسعه جدیدی توسط ایران خبر داد که امید میرود اجرای آن “سالانه هشت درصد رشد اقتصادی” برای کشور به همراه آورد.
اشتفان اشتاینلاین معاون وزیر خارجه آلمان نیز اعلام کرد که دولت این کشور از شرکتهای آلمانی که وارد مبادلات تجاری با ایران میشوند، حمایت خواهد کرد. او ایران را “یکی از پررونقترین بازارهای اقتصادی امروزی” توصیف کرد.
میزان صادرات آلمان به ایران در سال ۲۰۱۵ بالغ بر ۲/۴ میلیارد یورو بود.