جولان آنفولانزا در جنوب شرق کشور، وقتی ماسک طلا می شود/ از قحطی در سیستان و بلوچستان تا بازار سیاه در کرمان
در حالی جولان آنفولانزا در سیستان و بلوچستان سبب قحطی ماسک در این استان شده که قیمت آن در کرمان به 25 هزار تومان رسیده است.
به گزارش خبرنگار اجتماعی عصر هامون، در روز های اخیر جولان آنفولانزا در 7 استان کشور حاشیه هایی به دنبال داشته است که کمبود و قحطی ماسک در برخی استان ها و از سوی دیگر بازار سیاه آن در برخی استان های دیگر سبب پر کردن جیب مافیای این طلای سفید شده است.
در حالی که مسئولین بهداشتی عنوان کرده اند که استفاده از ماسک برای مردم عادی ضرورت ندارد شنیده ها حاکی از آن است که برخی مدارس استان دانش آموزان را مجبور به استفاده از ماسک کرده اند که این خود سبب نگرانی برای والدین شده است.
ماسک بهداشتی در کرمان؛ 12 تا 25هزار تومان!
نماینده مردم سیرجان گفت: سال گذشته ۱۴ نفر براثر بیماری آنفولانزا در استان کرمان فوت کردند اما اطلاعرسانی درستی انجام نشد و امسال هم براساس آمار رسمی ۲۸ نفر در کرمان و ۵ نفر در سیستان و بلوچستان درگذشته و تعداد بسیاری هم در بیمارستانها بستری هستند.
شهباز حسنپور٬ با انتقاد از نحوه رسیدگی به مبتلایان به آنفولانزا در استان کرمان اظهار داشت: صبح امروز در تذکری که در صحن مجلس مطرح کردم و از رئیس مجلس و هیات رئیسه براساس ماده ۱۱۰ آییننامه داخلی مجلس انتقاد کردم که چرا برخلاف آییننامه در مواقع اضطراری به نمایندگان و مسئولان اطلاعرسانی نمیکنند تا از دولت بخواهند به مشکلات رسیدگی کنند. خوشبختانه آقای لاریجانی تذکر را پذیرفتند و به کمیسیون بهداشت و وزیر دستور دادند نیروی پزشکی به منطقه اعزام کنند.
مسائل بهداشتی باید قبل از درمان صورت می گرفت
وی افزود: در بحث مسائل بهداشتی پیشگیری باید قبل از درمان صورت بگیرد٬ اما امروز مرحله درمان را هم جدی نگرفتهایم و شاهدیم که مرگ و میر همچون سوز پاییزی مردم را چون برگ خزان زمینگیر کردهاست.
وی با بیان اینکه اکثر ملزومات پزشکی مردم در استان کرمان کمیاب یا نایاب شده است٬ گفت: در تماسهایی که با منطقه داشتم٬ با خبر شدم که بازار سیاه ماسک بهداشتی به راه افتاده که با قیمت ۱۲ الی ۲۵ هزار تومان به فروش میرسد، این در حالی است که در شرایط اضطراری کنونی این وسایل باید به صورت رایگان در اختیار مردم قرار بگیرد.
ماسک باید به رایگان در میان مردم توزیع شود
نماینده مردم سیرجان در مجلس اضافه کرد: متاسفانه تا این لحظه هیچ اقدام عملی و کارسازی در راستای خواستهها و نیازهای ضروری مردم انجام نگرفته و جای تاسف است که اعلام کنم از یکسال پیش به معاون بهداشتی وزارت بهداشت و درمان اعلام کردم که وضعیت بهداشتی استان کرمان نامناسب است و سپس از طریق آقای مرندی در کمیسیون بهداشت مجلس به او پیغام دادم. اما متاسفانه علیرغم تلاشهای بسیار ما برای سفر وی به سیرجان، اعلام کردند که فرصت ندارند.
مجبور به افشای پست پرده ها هستم/ از مردم 14 نفر در سال گذشته تا 33 نفر امسال
حسنپور تصریح کرد: از آنجا که هیچ اقدام عاجل و عملی و تاثیرگذاری در راستای حل مشکلات بهداشتی مردم کرمان صورت نگرفته٬ خواستار برکناری مسئولان وزارت بهداشت و درمان هستیم.
نماینده مردم سیرجان در مجلس خاطرنشان کرد: متاسفانه شرایط بهگونهای است که مجبور به افشای برخی پشتپردهها هستیم٬ سال گذشته ۱۴ نفر براثر بیماری آنفولانزا در استان کرمان فوت کردند٬ اما هیچگونه اطلاعرسانی درستی انجام نشد و امسال هم براساس آمار رسمی ۲۸ نفر در کرمان و ۵ نفر در سیستان و بلوچستان درگذشتند و تعداد بسیاری هم در بیمارستانها بستری هستند که باید سریعا به تهران اعزام شوند٬ اما رسیدگی خاصی صورت نگرفته است.
استفاده از ماسک برای مردم عادی ضرورت ندارد
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان با بیان اینکه اکنون در کوچه و خیابان تمامی افراد با ماسک تردد می کنند، گفت: ضرورتی بر استفاده افراد سالم از ماسک وجود ندارد و فقط بیماران و افرادی که در تماس مستقیم با آنها هستند باید از ماسک استفاده کنند.
دکتر طباطبایی بیان داشت: با هدف جلوگیری از افزایش مبتلایان به این بیماری توصیه می شود تا در ادارات و مدارس در صورتی که فردی مبتلا به آنفلوآنزا شد از استراحت پزشکی در منزل استفاده کند تا هر چه سریعتر بهبود یابد.
در ادامه نیز معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در خصوص استفاده از ماسک به شهروندان گفت: لزومی ندارد افراد در همه جا و تمام وقت از ماسک استفاده کنند.
دکتر مبارکی اظهار داشت: افراد مبتلا به این بیماری و همچنین آن دسته از افراد که شامل پرسنل نیروهای درمانی و بهداشتی، داروخانه ها، درمانگاه ها و فروشندگان می باشند بهتر است که از ماسک استفاده کنند.
تنها افراد پر خطر از واکسن استفاده کنند
وی در رابطه با تزریق واکسن آنفولانزا نیز افزود: گروه هایی که در معرض خطر هستند مانند زنان باردار، افراد بالای 65 سال، بیماران دیابتی، کلیوی و کبدی، بیماران تنفسی باید زیر نظر پزشک معالج خود این واکسن را تزریق کنند.
لازم به ذکر است که شماره تماس 33220425 برای مشاوره به شهروندانی است که در صورت مشاهده تنگی نفس، درد عضلانی وسرفه شديد یا تب بالا می توانند جهت دریافت مشاوره با ستاد هدایت دانشگاه علوم پزشکی مشکل خود را در میان بگذارند.