روز جهانی زن گرامی باد

روز جهانی زن گرامی باد

روز جهانی زن گرامی باد
هشتم مارس روزی نمادین در جهت احقاق حقوق زنان است. از آغاز جنبش برابری طلبی زنان این جنبش توانسته است به بسیاری از خواسته‌های مهم خود در جوامع دموکراتیک دست پیدا کند. با این وجود زنان همچنان در کشورهای در حال توسعه و بخصوص در کشورهای غیر دمکراتیک از نابرابری‌های اجتماعی، سیاسی، قضایی و حقوقی رنج می‌برند. در کشورهای بسیاری هم اکنون زنان به عنوان شهروندان درجه‌ی دوم و سوم به حساب می‌آیند.

جمهوری اسلامی ایران در قانون اساسی خود به تبعیض علیه زنان شکل قانونی داده است.
در جوامعی مانند بلوچستان زنان تحت ستم‌های بیشتری هستند؛ حال آنکه در سنت سکولار، اخلاقگرا و برابری طلب ملت بلوچ، زنان از جایگاهی برابر نسبت به مردان برخوردار بوده‌اند. آنچه امروز در جامعه‌ی مردسالار شده‌ی بلوچستان شاهد هستیم نتیجه‌ی فرهنگ وارداتی‌ای است که به بلوچستان تحمیل شده است.

با وجود از دست رفتن جان‌های عزیزی در جریان خیزش انقلابی “زن، زندگی، آزادی” و وارد شدن آسیب‌های گوناگون به مردمی که خواهان سرنگونی رژیم هستند، جای بسی امید است که نسل جدید خواهان حقوق برابر برای زن و مرد در تمامی عرصه‌های جامعه است.
حزب مردم بلوچستان بر این باور است که زنان نیمی از جمیعت را تشکیل می‌دهند و لازم است در تمام عرصه‌ها از حقوق برابر با مردان برخوردار باشند.

حزب مردم بلوچستان فرا رسيدن سالروز جهانی و تاريخى “زن” را به شيرزنان و شيرمردان مبارزى که براى حقوق برابر انسانى زنان با مردان مبارزه می‌کنند شادباش گفته و به جان باختگان و آسیب دیدگان اين مبارزه‌ی برابرى طلبانه درود می‌فرستد.
حزب مردم بلوچستان/ مارس 2025

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا