سازمان ملل: نشانه‌های پاکسازی قومی در میانمار دیده می‌شود

نزدیک به ۳۳۰هزار نفر روهینگیا از میانمار به بنگلادش فرار کرده‌اند. کمیسر حقوق بشر سازمان ملل متحد حملات ارتش میانمار علیه این اقلیت مسلمان را به شدت محکوم کرد.

سازمان ملل متحد از حمله‌های ارتش میانمار به اقلیت مسلمان به عنوان “پاکسازی قومی” نام برد و از آن به شدت انتقاد کرد.

زید رعد حسین، کمیسر حقوق بشر سازمان ملل، در شورای حقوق بشر سازمان ملل در ژنو گفت از آنجایی‌که دولت میانمار اجازه ورود بازرسان حقوق بشر به این کشور را نمی‌دهد امکان دستیابی به تصویری جامع از وضعیت در محل وجود ندارد.

او افزود که اما تمامی شواهد حاکی از آن است که وضعیت موجود “نمونه‌ای از پاکسازی قومی” است.

سیصدهزار نفر در حال فرار

زید رعد حسین دولت میانمار را فرا خواند تا به “عملیات نظامی بی‌رحمانه” خاتمه دهد، مسئولیت اعمال خشونت‌بار را بپذیرد و به تبعیض شدید و گسترده علیه اقلیت روهینگیا پایان دهد.

کمیسر حقوق بشر سازمان ملل گفت که عملیات ارتش در ایالت راخین متناسب با حمله‌های شورشیان در ماه گذشته نیست. به گفته او، گزارش‌هایی درباره به آتش کشاندن روستاها و اعدام‌های بدون محاکمه به سازمان ملل رسیده است.

سالهاست میان شورشیان روهینگیا و ارتش میانمار در ایالت راخین کشمکش وجود دارد.

درگیری میان دو طرف در ماه اوت گذشته از سر گرفته شد. شورشیان روهینگیا به ایستگاه‌های پلیس و ارتش حمله کرده بودند و در پی آن ارتش میانمار اعلام کرد که پاسخ آنان را با “عملیات اخراج” داده است.

به گزارش سازمان ملل، از آن زمان صدها نفر از روهینگیا کشته شده و بیش از ۳۰۰هزار تن از آنان به کشور همسایه، بنگلادش گریخته‌اند.

آوارگان روهینگیا می‌گویند که خانه‌هایشان به آتش کشیده شده و افراد خانواده‌شان به ضرب گلوله از پای درآمده‌اند.

آئونگ سان سو چی، رئیس دولت میانمار، “تروریست‌ها” را مسئول موج جدید خشونت در ایالت راخین خوانده است.

کمک بنگلادش و موضع‌گیری دالایی لاما گروه شورشی “آرسا” روز یکشنبه گذشته (۱۰ سپتامبر / ۱۹ شهریور) به طور یکجانیه اعلام آتش بس کرده بود تا به امدادگران امکان دهد بتوانند خود را به کسانی برسانند که در ناحیه شمال غربی میانمار باقی مانده‌اند.

دولت بنگلادش هم اعلام کرد که قطعه زمینی به مساحت حدود یک هکتار را برای برپایی اردوگاهی در اختیار قرار داده تا آوارگان روهینگیا در آن سکنی گزینند.

مسلمانان روهینگیا از اقلیت‌های بسیار محروم و تحت پیگرد دنیا به شمار می‌روند. بخش‌ها بزرگی از اکثریت بودایی در میانمار روهینگیا را مهاجران غیرقانونی و بدون تابعیتی می‌دانند که از بنگلادش به میانمار کوچ کرده‌اند، اگرچه بسیاری از روهینگیا نسل‌هاست در میانمار زندگی می‌کنند.

در این میان دالایی لاما، رهبر بودایی‌های تبت و برنده جایزه نوبل صلح، نیز درباره خشونت علیه روهینگیا موضع گرفته و به خبرنگاران گفته است: «کسانی که مسلمانان را آزار می‌دهند، باید به بودا فکر کنند.» او همچنین گفته است: «این وضعیت بسیار غمگین‌کننده است و در چنین وضعیتی بودا حتما به این مسلمانان بیچاره کمک می‌کرد.»

 

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا