سیستان و بلوچستان رکورددار بازماندگان از تحصیل ایران
سیستان و بلوچستان رکوردار بازماندگان از تحصیل در میان 31 استان ایران است و دختران نیز رکورددار بازماندگان از تحصیل در سیستان و بلوچستان هستند؛ بازماندگانی که بیتوجهی به آنها عواقبی گاها امنیتی در پی دارد.
به گزارش ایسنا-منطقه سیستان و بلوچستان؛ سیستان و بلوچستان در صدر بازماندگان از تحصیل ایران است، به گفته رضوان حکیم زاده معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش، در چهارسال گذشته 143 هزار کودک که از تحصیل بازمانده بودند به مدرسه جذب شدند و همچنان 142 هزار کودک از تحصیل بازماندهاند..
مدیرکل آموزش و پرورش سیستان و بلوچستان نیز به ایسنا میگوید: در چهارسال گذشته 120 هزار کودک بازمانده از تحصیل جذب مدارس شدند و همچنان 70 هزار نفر از تحصیل بازماندهاند؛ این یعنی از جمعیت 143 هزار کودک بازمانده از تحصیل که در 31 استان ایران جذب شدند، بیشاز 80 درصد آن، 120 هزار نفر متعلق به سیستان و بلوچستان است؛ همچنین از 142 هزار کودک همچنان بازمانده هم چیزی حدود 50 درصد بازهم متعلق به محرومترین استان ایران است.
دختران رکورددار بازماندگان از تحصیل در سیستان و بلوچستان
معاون مدیرکل آموزش و پرورش سیستان و بلوچستان نیز به ایسنا میگوید: در چهار سال گذشته، آموزشوپرورش با یک کار جدی و عملیاتی به بحث بازماندگان از تحصیل ورود پیداکرده و با مراجعه خانه به خانه و شناسایی کودکان بازمانده از تحصیل، آنها را به مدرسه فرستاده است. براساس برنامه مدون آموزش و پرورش حتی مدیران مناطق در سیستان و بلوچستان نیز بر اساس جذب حداکثری بازماندهها ارزشیابی میشوند.
حسن نورورزی میافزاید: عمده بازماندگان از تحصیل در سیستان و بلوچستان دختران هستند که به دلیل ازدواج زودرس و مسائل فرهنگی اجازه ادامه تحصیل به آنها توسط خانوادهها عمدتاً در مناطق روستایی داده نمیشود، البته اشتغال پسران و دوری مدرسهها در روستاها برای دانش آموزان هم از دیگر دلایل افزایش بازماندگان از تحصیل در سیستان و بلوچستان است.
معاون مدیرکل آموزشوپرورش سیستان و بلوچستان تأکید میکند: باید با کمک ارگانها مبادی ایجاد بازماندگان از تحصیل بسته شود، ما در آموزشو پرورش برنامههای مدونی را در دست اقدام داریم که از جمله آنها میتوان به افزایش مدارس شبانهروزی در مناطق روستایی و طرح ایجاد مدارس روستا مرکز اشاره کرد که عمده توجه ما در رابطه با این دو طرح تسهیل تحصیل دانش آموزان در روستاهاست.
وی در عین حال میگوید: با این وجود که مدارس شبانهروزی را افزایش دادیم و طرح ایجاد مدارس روستا مرکز را راهاندازی کردیم اما همچنان بازمانده از تحصیلداریم عمدتاً در دختران که بهدلایل فرهنگی، خانوادهها همچنان اجازه تحصیل را به آنها را نمیدهند .
گروههای معاند در کمین
فارغ از دخترانی که بهدلیل ساختارهای سنتی و فرهنگی از تحصیل باز میمانند؛ معضل بازماندگان از تحصیل در سیستان و بلوچستان حتی امنیت کشور هم را به گفته یک نماینده هدف قرار میدهد.
علیم یارمحمدی نماینده مردم زاهدان در مجلس شورای اسلامی میگوید: گروههای معاند و تروریستی در کمین بازماندگان از تحصیل هستند. لطمات و هزینه هایی که افراد بی سواد برای منطقه داشتند به هیچ عنوان در افراد تحصیل کرده سراغ نداریم و در بررسی مشخص شد که جذب شده ها در گروهکهای تروریستی اغلب از افراد کم سواد و بی سواد هستند.
این نماینده در گفتوگو با خانه ملت میافزاید: اکثر آمار کودکان بازمانده از تحصیل مربوط به بخش بلوچستان بوده و علت این مسئله هم پراکندگی جمعیت و وسعت بالای منطقه است.
در استانی که به گواه مرکز آمار ایران، جوانترین استان ایران است و رکورددار رشد جمعیت کشور است؛ تعداد رو به افزون بازماندگان از تحصیل عواقب سختی دارد؛ عواقبی گاها امنیتی.