قدمت سنگ نگاره های ناهوک در سیستان و بلوچستان هزاره هشتم قبل از میلاد/سنگ نگاره ها نمادی از آداب و رسوم نیاکان
پایگاه خبری تحلیلی شستون مطلبی با عنوان «قدمت سنگ نگاره های ناهوک هزاره هشتم قبل از میلاد/سنگ نگاره ها (تصاویر حکاکی شده برروی سنگ ها) نمادی از آداب و رسوم نیاکان» منتشر کرده است.
دراین مطلب آمده است: مسئول موزه محلی و مردم شناسی شهرستان سراوان اظهار داشت: قدمت سنگ نگاره های ناهوک به هزاره هشتم قبل از میلاد می رسدکه برای این شهرستان به یادگار مانده است.
محمد عظیم بارک زایی مسئول موزه محلی و مردم شناسی شهرستان سراوان در گفت و گو با شستون با اشاره به سنگ نگاره های دره نگاران و سردشت ناهوک اظهار داشت: قدمت سنگ نگاره های روستای ناهوک مربوط به هزاره هشتم قبل از میلاد است.
وی با بیان اینکه این سنگ نگاره ها از سردشت ناهوک تا دره نگاران امتداد دارند، گفت: از روستای ناهوک تا دره نگاران به سمت شمال غربی 35 کیلومتر می باشد.
مسئول موزه محلی و مردم شناسی سراوان با بیان اینکه قدمت این سنگ نگاره های 10 هزار سال است و مربوط به دوره پارینه سنگی می باشد، تصریح کرد: نیاکان ما بر روی سنگ ها با اکسید فلزات رسم و رسومات و نوع شغل خود را رسم می کرده اند.
وی نوع کشاورزی، حیوانات اهلی، قدرت فرد و مقام آنها را از جمله نماد های حک شده بر روی سنگ ها عنوان کرد و افزود: سنگ نگاره ها نشان می دهد که برخی از مردم آن زمان دامپروری و کشاورزی می کرده اند و نظارت خود را بدین وسیله به سایر افراد اعلام می داشتند.
بارک زایی سنگ نگاره های پیر گوران را نمونه ای از سنگ نگاره های هک شده دانست و خاطر نشان کرد: پیر گوران در زمان های قدیم محل عبادت گبر ها بوده است که در زبان محلی به آنها گور می گفتند.
وی در پایان اذعان داشت: مسافران و شهروندانی که به روستای ناهوک سفر می کنند حتما آثار تاریخی و باستانی این روستا که نمادی از آدام و رسوم است را مشاهده کنند.