محکومیت قضایی خانم شهیندخت مولاوردی معاون روحانی به خاطر افشاگریهایش راجع به جنایات رژیم در سیستان و بلوچستان و اظهارنظر درباره اعدامها / العربیه
شهیندخت مولاوردی، معاون رئیس جمهوری ایران در امور زنان و خانواده، با انتقاد از حذف قوانین حمایت از خانوادههای اعدامی در برنامه پنجم توسعه، در گفتگو با خبرگزاری مهر تصریح کرده بود: «ما روستایی را در سیستان و بلوچستان داریم که تمامی مردان آن روستا اعدام شدهاند. بازماندگان آنها امروز قاچاقچی بالقوه هستند هم از این نظر که بخواهند انتقام پدران خود را بگیرند هم برای تامین منابع مالی خانوادهها، اما هیچ حمایتی از این افراد نمیشود».
غلامحسین نحسنی اژه ای سخنگوی قوه قضائیه ایران از محکومیت بدوی، شهیندخت مولاوردی، معاون حسن روحانی رئیس جمهوری ایران در امور زنان و خانواده که درباره وضعیت اعدامها در ایران اظهار نظر کرده بود، خبر داد. به گزارش خبرگزاری تسنیم، نزدیک به نهادهای امنیتی ایران، غلامحسین محسنی اژهای به خبرنگاران گفت: «در این دولت هم بسیاری از افراد هستند تحت تعقیب قرار میگیرند و اگر اسناد و مدارک علیهشان باشد، قوه قضاییه کوتاه نمیآید. در همین هفتههای اخیر یکی از معاونان رییس جمهور که مطلبی را درباره یکی از روستاها گفته بود، در دادگاه بدوی محکوم شده اما چون قطعی نشده از بیان اسم معذورم». شهیندخت مولاوردی، معاون رئیس جمهوری ایران در امور زنان و خانواده، با انتقاد از حذف قوانین حمایت از خانوادههای اعدامی در برنامه پنجم توسعه، در گفتگو با خبرگزاری مهر تصریح کرده بود: «ما روستایی را در سیستان و بلوچستان داریم که تمامی مردان آن روستا اعدام شدهاند. بازماندگان آنها امروز قاچاقچی بالقوه هستند هم از این نظر که بخواهند انتقام پدران خود را بگیرند هم برای تامین منابع مالی خانوادهها، اما هیچ حمایتی از این افراد نمیشود». مولارودی ادامه داده بود: «موارد بسیاری سراغ داریم که مرد خانواده به دلیل مواد مخدر یا هر جرم دیگری به زندان افتاده و قانون اموال وی را مصادر کرده است در حالی که یک آپارتمان کوچک تنها سرپناه همسر و فرزندان وی است. قانون در مقابل زن و سه فرزندی که تنها سرپناه آنها مصادره میشود چه مسئولیتی دارد؟ دستگاههای اجرایی ما چه وظایفی دارند؟» جواد لاریجانی دبیر شورای حقوق بشر قوه قضائیه ایران در واکنش به انتشار خبر اعدام تمام مردان یک روستا در سیستان و بلوچستان در گفتوگو با سی ان ان آن را انکار نکرده و گفته بود: «من معتقدم این روستا در آن فقط ۵ خانواده زندگی میکنند که تعداد مردان آن ۶ یا ۷ نفر بیشتر نیستند که در کار مواد مخدر بودند… من این موضوع را پیگیری خواهم کرد چون این خبر را از سایت های خبری ایرانی دیدم و اگر هم اعدام شده باشند این دلالت نمی کند که یک مجتمع به طور کامل از بین رفته باشند و آن روستا یک جامعه کوچک بوده است و ۹۰ درصد اعدامها در ایران تحت جرائم مواد مخدر هستند». با این حال، معاون رئیس کل دادگستری استان سیستان و بلوچستان در امور اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم، با اشاره به سخنان اخیر شهیندخت مولاوردی معاون رییس جمهور در امور زنان گفته است: «متاسفانه ایشان با فرافکنی مشکلات و ناتوانی نهادهای اجرایی در رفع معضلات استان، بخش اعظمی از مشکلات را به قوه قضاییه نسبت دادهاند و بیان نمودهاند که ما روستایی را در سیستان و بلوچستان داریم که تمامی مردان آن روستا اعدام شدهاند و بازماندگان آنها امروز قاچاقچیان بالقوه هستند. ادعایی که مصداقی در واقعیت نداشته و بنوعی نشر اکاذیب و افتراء به دستگاه قضایی استان است».