نوبرانه ی زمستانه سرباز به کام هرمزگان/گواوا میوه ناشناخته هندوستان کوچک ایران در سیستان و بلوچستان
مدير جهاد کشاورزي شهرستان سرباز گفت: نبود صنايع تبديلي در استان موجب شده است بيشتر اين محصول به صنايع تبديلي استان هرمزگان ارسال شود.
به گزارش سرویس اجتماعی عصر هامون به نقل از پاپایا، در نواحی جنوبی سیستان و بلوچستان که شرایط آب و هوایی تقریباً استوایی و گرم و مرطوبی دارد، میوهای گرمسیری تولید میشود که حتی برخی از مردم استان هم فقط نامشان را شنیدهاند میوه ای سراسر خاصیت دارویی وغیره به نام “گواوا” این میوه شبیه گلابی و یا کروی شکل است که میوه رسیده آن سبز متمایل به زرد است. گواوا دارای دانههایی شبیه گلابی و دارای عطر و طعم خاصی است.
اين ميوه از لحاظ اقتصادي و تغذيه داراي اهميت ويژه اي است که به صورت تازه خوري مصرف و در صنايع تبديلي براي تهيه آب ميوه، کمپوت، اسانس و پودر استفاده مي شود.ميوه اين درخت در زمستان که بازارها خالي از ميوه هاي نوبر و تازه است، برداشت مي شود وکمبود ميوه هاي تازه در اين فصل را تامين مي کند.
در این خصوص رئیس تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی سربازدر گفت و گو با پاپایا اظهار داشت:گواوا که به تعبير مردم منطقه زيتون محلی نام دارد از بهترين ميوه هاي گرمسيري در دنیا است که با شرايط آب و هواي جنوب سيستان و بلوچستان و مخصوصا شهرستان سرباز سازگاري بسيار مناسبي دارد.
رسول بخش آذریان ادامه داد:برداشت گواوا در سرباز اوايل دي ماه آغاز شده است و تا نيمه دوم اسفند ادامه دارد.
وی با اشاره به اینکه میوه های گرمسیری سرشار از مواد مغذی هستند، بیان کرد: گواوا دارای طعم و عطر خاصی است که در صنایع مختلف عطر سازی، غذایی و دارویی کاربرد دارد.
آذریان با بیان اینکه متاسفانه هنوز این میوه در برخی مناطق کشور ناشناخته است گفت: در رابطه با این میوه حتی کار تحقیقاتی خاصی در کشور صورت نگرفته و می توان گفت این میوه هنوز ناشناخته مانده است.
وی افزود:گواوا بعد از خرما و انبه سومین درخت اختصاصی استان است
در همین رابطه مدير جهاد کشاورزي شهرستان سرباز از زیر کشت رفتن 230هکتار از این میوه در اراضی سرباز خبر داد.
سعید نارویی با بیان اینکه گواوا ميوه اي سرشار از ارزش غذايي وداراي طعم وعطر خاص است،ادامه داد: پيش بيني مي شود امسال 1600 تن گواوا از باغات اين شهرستان برداشت شود.
وی در ادامه با بیان اینکه فقط بخشی از این میوه به مصرف مردم استان می رسد، افزود: نبود صنايع تبديلي در استان موجب شده است بيشتر اين محصول به صنايع تبديلي استان هرمزگان ارسال شود