کمبود اشتغال یکی از عوامل اعتیاد در سیستان و بلوچستان است
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان سیستان و بلوچستان گفت: کمبود اشتغال یکی از عوامل اعتیاد در سیستان و بلوچستان است.
به گزارش “ندای زاهدان”، مهرداد جهاندیده درسمینار آموزشی با موضوع پیشگیری از عوامل اعتیاد در محیط کار، که امروز در محل سالن کنفرانس اداره کل برگزار شد، اظهار داشت: اعتیاد یکی از ضرورتها و مهمترین آسیبهای اجتماعی است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی سیستان و بلوچستان گفت: بزرگترین تهدید در مقابل رشد و توسعه اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و شکوفایی استعدادها، سرمایههای فکری و ظهور خلاقیتهای انسانی در جامعه هدف کارگری بهویژه رشد جوانان است.
وی با اشاره به اینکه کمبود اشتغال یکی از عوامل اعتیاد در سیستان و بلوچستان است، افزود: یکی از محیطهایی که در صورت عدم مراقبت در معرض این آسیب قرار میگیرد، واحدهای صنعتی و بنگاههای اقتصادی میباشند که منتج به از دست رفتن نیروی کار ماهر، کاهش تولید و زمینهساز بروز حوادث ناشی از کار میگردد.
جهاندیده با اشاره بهضرورت توجه به کیفیسازی و استانداردسازی خدمات خانههای بهداشت و جایگاه ویژه آن در محیطهای کاری، گفت: بهداشتیاران خانههای بهداشت کارگری بهعنوان سفیران سلامت، نقش تعیینکننده و مهمی در صیانت از نیروی کار در واحدهای کارگری دارند و لازم است از ظرفیت و توان خود در جهت پیشگیری و آشنایی نیروهای کار با معضل اعتیاد استفاده نمایند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی سیستان و بلوچستان بابیان اینکه سلامت جسمی و روحی کارکنان زمینهساز سلامت عمومی است، تصریح کرد: اعتیاد در محیط کار علاوه بر ایجاد عوارض ناخوشایند بر سلامت زندگی فرد، میتواند در عملکرد شغلی افراد نیز مشکلات جدی به وجود آورد و سلامت عمومی را خدشهدار کند.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر سیستان و بلوچستان در این سمینار گفت: پیشگیری از اعتیاد در مقایسه با درمان و اقدامات بازتوانی بهمراتب آسانتر و کمهزینهتر است، گفت: پژوهش درزمینهٔ اعتیاد تلاشی است جهانی که بنا به توصیههای سازمانهای بینالمللی و برنامههای ابلاغی سیاستگذاران نظام، بررسی، تهیه و تدوین و به مرحله اجرا گذاشته شده است.
محمدهادی مرعشی افزود: در دنیا بالغبر 200 میلیون فرد معتاد و همچنین10 میلیون نفر در گردونه مواد مخدر فعالیت حرفهای دارند.
وی تصریح کرد: تجارت مواد افیونی مقام سوم در کسب سود و درآمد را دارد و کشور ما و مشخصاً سیستان و بلوچستان با توجه به مجاورت با بزرگترین کشور تولیدکننده مواد مخدر در جهان بهمراتب ضریب آسیبپذیری بیشتری دارد و نیاز است در این خصوص تعامل و همکاری بهتری بین دستگاههای تأثیرگذار در پیشگیری و درمان صورت پذیرد.