گزارشی از تعطیلی ناحیه صنعتی دلگان:خواب زمستانی تنها کارگاه تولیدی منطقه/ هیچ حمایتی از طرف سازمانهای دولتی از تولیدکنندگان نمی شود
فولادی یکی از اهالی دلگان به خبرنگار دلگان پرس گفت: چند سال قبل قرار بود شهرک صنعتی دلگان راه اندازی بشود افتتاح این شهرک صنعتی یکی از مهمترین طرح هایی بود که باعث رونق صنعت این منطقه می شد که کم کم متوقف شد و کار بجایی رسید که کابل ها و ترانسفور ماتور هایی برق و سایر تجهیزات موجود توسط افراد سودجو و فرصت طلب به سرقت رفته است.
به گزارش سرویس اقتصادی عصر هامون به نقل از دلگان پرس، صنایع در شکوفایی اقتصاد یک منطقه نقشی مهم و ارزنده ای را دارند و کمبود و وجود مشکلات و نواقص در این حوزه مانع از رشد و توسعه همه جانبه و در نتیجه افزایش بیکاری و کاهش اشتغال میشود که با وجود چنین وضعیتی، صنعتگران و سرمایهگذاران آن منطقه نمیتوانند سرمایهگذاری کنند و به طبع آن جامعه نیز نمیتواند به توسعه همهجانبه دست یابد.
شهرستان دلگان در سالهای اخیر قطب محصولات کشاورزی استان سیستان و بلوچستان بوده است محصولاتی نظیر حنا،چای ترش، گندم، خرما، وسمه، کنجد و سایر محصولات کشاورزی که با وجود این محصولات هیچ گونه کارگاه یا کارخانه تولیدی و تبدیلی در این شهرستان وجود ندارد که محصولات این شهرستان به اسم خود شهرستان به سایر نقاط کشور و یا حتی خارج از کشور صادر بشود. بیتوجهی به سرمایه گذاریها در دلگان باعث شده است که این شهرستان این بار از لحاظ صنعتی در رتبههای آخر استانی و کشوری قرار بگیرد.
خواب زمستانی تنها کارگاه تولیدی منطقه
محسن بامری تنها تولیده کننده دلگان در ناحیه صنعتی این شهرستان گفت: من از 3 سال قبل و با سرمایه شخصی در حدود 800 میلیون ریال بعد از چند ماه که مجوزهای مربوطه را کسب و اقدام به تنها کارگاه تولید موزاییک در دلگان کردم.
وی افزود: در این بخش هیچ حمایتی از طرف سازمانهای دولتی از من نمی شود بطوریکه بعد از 2 سال از افتتاح این واحد تولیدی این واحد تولیدی تعطیل شده است، کارگاهی که باعث ایجاد اشتغال برای 8 نفر از جوانان جویای کار این شهرستان شده بود.
بامری این عدم حمایت را باعث بی انگیزه شدن تولیدکنندگان دانست و تصریح کرد: دولت باید راهکارهای لازم را برای ورود سرمایه گذاران و تولیدکنندگان بخش خصوصی فراهم کند که باعث ورود سایر افراد از خارج شهرستان و استان به این بخش شود.
هیچ حمایتی از طرف سازمانهای دولتی از تولیدکنندگان نمی شود
حمید بامری یکی از جوانان سرمایه گذار بخش خصوصی دلگان به خبرنگار ما گفت: من چند سال است که قصد سرمایه گذاری دارم و می خواهم صنایع تبدیلی و تولیدی را در شهرستان دلگان راه اندازی کنم ولی از هیچ نهاد و سازمان دولتی حمایتی از من و امثال من نمی شود.
وی افزود: در حال حاضر مهم ترین مسئله شهرک صنعتی است که ایجاد آن سبب رونق صنعت شهر دلگان می شود و این امر محقق نمی شود مگر با حمایت مسئولان که بتوانیم این مهم را بر آورده سازیم.
فولادی یکی از اهالی دلگان به خبرنگار دلگان پرس گفت: چند سال قبل قرار بود شهرک صنعتی دلگان راه اندازی بشود افتتاح این شهرک صنعتی یکی از مهمترین طرح هایی بود که باعث رونق صنعت این منطقه می شد که کم کم متوقف شد و کار بجایی رسید که کابل ها و ترانسفور ماتور هایی برق و سایر تجهیزات موجود توسط افراد سودجو و فرصت طلب به سرقت رفته است.
وی اعطای تسهیلات به افراد را جهت راه اندازی واحدهای صنعتی را یک راهکار دانست و اظهار داشت: افراد تحصیلکرده زیادی هستند که قصد ایجاد و راه اندازی کارگاه و کارخانه های تولیدی را دارند اما سرمایه اولیه جهت ورود به این بخش را ندارند که اگر به آنها تسهیلات تعلق بگیرد می توانند باعث رونق صنعت این شهرستان مثل کشاورزی آن باشند.
مدیر عامل شرکت شهرکهای صنعتی سیستان و بلوچستان: جهت رونق تولید نقش بخش خصوصی اساسی و موثر است
حسینعلی سارانی به خبرنگار ما گفت: شهرک ها و نواحی صنعتی در شهرهای کوچک نیاز به حمایت سرمایه گذاران بومی را دارد که واحدهای تولیدی را در آنجا بهره برداری کنند.
وی افزود: برای حمایت از تولید کننده ها و سرمایه گذاران از طرف شرکت شهرکهای صنعتی استان سیستان و بلوچستان امتیازات ویژه ای در نظر گرفته شده که تولیدکننده ها بتوانند در آنجا فعالیت کنند، از جمله قیمت زمین با تخفیف 60 درصدی و تنها 10 درصد هزینه اولیه از آنان دریافت می شود.
مدیر عامل شرکت شهرکهای صنعتی سیستان و بلوچستان خاطر نشان کرد: امتیاز کارگاه ها و کارخانه های تولیدی توسط سازمان صنعت، معدن و تجارات صادر می شود که در این خصوص همکاری های لازم با تولید کننده ها انجام خواهد شد.
سارانی علت تعطیلی تنها واحد تولید کننده دلگان را نداشتن بازار فروش در این شهرستان و استان سیستان و بلوچستان دانست و تاکید کرد: جهت رونق تولید در هر منطقه ای نیاز به حمایت از طرف بخش های خصوصی و دولتی است و در این راستا نقش مردم که همان بخش خصوصی است اساسی و موثر می باشد.
سخن پایانی:
“بیانات مقام معظم رهبری در تاریخ ۱۳۹۴/۰۲/۰۹”
بنده معتقدم مشکلات اقتصادی کشور که از جملهی مهمترین آنها مسائل کارگری است، مسئلهی معیشت است، مسئلهی بیکار شدن کارگران است، که گزارشهایی میرسد و انسان میبیند این گزارشها را اگر به مسئلهی تولید توجّه بشود، حل خواهد شد. اشتغال ایجاد میکند، احساس عزّت ایجاد میکند، احساس بینیازی ایجاد میکند. وقتی یک کشوری متّکی به نیروی داخلی خودش شد، احساس استغنا خواهد کرد.