6 هزار کلاس درس تخریبی سهم سیستان و بلوچستان!
در حالی که سال هاست بحث کپرزدایی سوژه مدیران قرار گرفته اما این مدارس همچنان در استان های سیستان و بلوچستان و کرمان پابرجاست.
به گزارش خبرنگار اجتماعی عصرهامون، چند سال پیش بود که جشن حذف مدارس کپری در حالی در سیستان وبلوچستان گرفته شد که این مدارس همچنان پابرجاست و هر بار حادثه تازه ای را رقم می زنند. علی ای حال این روز ها که دانش آموزان کشور سودای تختههای هوشمند دارند، اینجا در سیستان و بلوچستان دانش آموزانش به تختهسیاهی آویزان بر درخت و گلیم کهنهای راضی هستند و دل نگرانیشان حضور یکباره مار و عقربی است که ممکن است هر آن سر از کلاس درس درآورد.
با این حال در حالی کلاس های کپری همچنان پابرجاست که مسئولین وجود آن ها را انکار می کنند. کلاس کپری نداریم! سال گذشته بود که مرتضی رئیسی معاون عمرانی وزیر آموزش و پرورش و رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور در پاسخ به پرسش خبرنگار فارس که «گفته میشود همچنا در جنوب کرمان مدارس کپری وجود دارد، آیا قرار نیست که مدارس کپری برای همیشه در کشور جمعآوری شود؟»، اظهار داشت:
به هیچ عنوان مدرسه کپری در کشور نداریم و آنهایی که اعلام میشود، کلاس درس کپری است. وی افزود: در هر نقطه کشور که کلاس کپری وجود داشته باشد و مردم به ما اطلاع دهند، به سرعت آنها را جمعآوری میکنیم، بررسیها نشان میدهد که در استان کرمان با آن مفهومی که از کپر صحبت میشود چنین چیزی وجود ندارد و ممکن است کلاس کانکسی باشد، اما کلاس کپری نداریم. سیستان و بلوچستان و جنوب کرمان بالاترین مدارس کپری را دارند علی زر افشان معاون آموزش متوسطه وزیر آموزش و پرورش در گفت و گو با شستون گفت: سیستان و بلوچستان و جنوب استان کرمان بیشترین مدارس کپری را دارند و در مجموع 30 درصد مدارس موجود آموزش وپرورش خشتی، گلی و کپری هستند.
وی در ادامه ساخت و باز سازی مدارس غیر ایمن را از برنامه های آموزش و پرورش عنوان کرد و ادامه داد: 600 میلیارد تومان بودجه عمرانی در حوزه آموزش و پرورش مخصوص استان سیستان و بلوچستان تصویب شده است. زرافشان اظهار داشت: مشکل عمده در دوره ابتدایی آموزش و پرورش این شهرستان است زیرا با رشد فزاینده جمعیت در این دوره روبه رو هستیم که باید با مسائل زیر ساختی این معضل حل شود. وی افزود: از لحاظ فضای آموزشی کامل و تأمین نیروی انسانی در این شهرستان دچار مشکل هستیم. وجود بیش از 6 هزار کلاس درس تخریبی در سیستان و بلوچستان مدیر کل نوسازی، تجهیز و توسعه مدارس سیستان و بلوچستان گفت: از مجموع کلاسهای درس استان، 6هزار و189کلاس تخریبی هستند و نیازمند بازسازی کامل می باشند.
علیرضا راشکی در گفت و گو با خبرنگار عصر هامون با بیان این مطلب که این کلاسهای تخریبی شامل مدارس خشت و گلی،کپری و سنگی می باشد، افزود: در این خطه از کشور درحال حاضر 23هزار کلاس درس دایر(کالبدی) وجود دارد که از این تعداد، 18هزار کلاس قابلیت حضور دانش آموزان را دارا می باشند.
وی با بیان اینکه از کل مجموع کلاسهای کالبدی، 6هزار و 189کلاس درس تخریبی هستند، ادامه داد: براساس آمارها، متوسط کلاسهای تخریبی استان 33و در کشور 28درصد است. این مقام مسئول بیان کرد: سرانه فضای آموزشی در استان 3.3 است که این رقم در کشور 5.34می باشد و فاصله زیاد ما را با متوسط کشوری نشان می دهد.
این مقام مسئول در خصوص تراکم دانش آموزان نیز تاکید کرد: متوسط کشور در تعداد حضور دانش آموزن در هر کلاس درس 24 نفر است اما این رقم در برخی از کلاسهای درس سیستان و بلوچستان 31بوده و در برخی نقاط به 43دانش آموز می رسد. وی خاطر نشان کرد: سیستان بلوچستان مهد تمدن و دانش و علم و فرهنگ بوده و هست اما فاصله هایی با سایر استانها در شاخص ها دارد که شایسته سیستان و بلوچستان نیست و لازم است با تلاش مسئولان و مردم این فاصله از بین برود.
بهره برداری از 100کلاس درس بازسازی شده در دهه فجر امسال وی گفت: در بخش مدارس خشت و گلی 576کلاس درس خشت و گلی شناسایی شده که از این تعداد 479کلاس در دستور تخریب و استاندارد سازی قرارگرفته اند و با تلاش خیرین تا دهه فجر 100کلاس درس تحویل آموزش و پرورش خواهد شد. راشکی خاطر نشان کرد: از سال 85تاکنون 4هزار و800کلاس درس ایمن به کمک خیرین و دولت در استان احداث شده است.
وی تصریح کرد: از سال 92تاکنون 142هزار نفر دانش آموز تحهیزات تحصیلی دریافت کرده اند و 400هزار کلاس درس نیز در سالهای اخیر به سیستم استاندارد سرمایشی و گرمایشی مجهز شده اند. وی در خصوص فعالیت های انجام شده این اداره کل از 92تا پایان مهرماه امسال، اظهار داشت: در این مدت 614مدرسه در قالب هزار و 803کلاس درس با زیربنای 170هزار و 346متر مربع و اعتبار هزار و 553میلیارد ریال تکمیل و تحویل آموزش و پرورش شده است. مدیر کل نوسازی، تجهیز و توسعه مدارس استان در خصوص پروژه های خیری نیز گفت: طی این مدت 228مدرسه در قالب 780کلاس درس با زیربنای 53هزار و 94متر مربع و اعتبار 545میلیارد ریال با مشارکت خیرین به سرانجام رسیده است.
وی با اشاره به تحقق ردیف اعتباری خاص احداث فضاهای آموزشی در کشور به میزان هزار و 530میلیارد ریال در ردیفهای بودجه امسال، خواستار تخصیص این اعتبار از سوی نهادهای مربوطه شد و گفت: با تخصیص این اعتبار میتوانیم چندین سال به جلو گام برداریم. وعده بازسازی مدارس خشتی تا سال96 علیرضا نخعی مدیرکل آموزش وپرورش استان سیستان و بلوچستان با بیان اینکه 60 مدرسه دوکلاسه بسیار مقاوم در روستاهای استان داریم، گفت: این مدارس بدون حصار هستند و برای روستاهایی ساخته شده که 20 تا 40 دانشآموز دارند. وی ادامه داد:
در سفر اخیر وزیر سابق آموزش و پرورش به استان که با دیدار از خانواده معلم فداکار همراه بود، در جلسه شورای آموزش و پرورش مقرر شد با مشارکت وزارتخانه و استانداری طی یک و حداکثر دو سال آینده یعنی تا پایان سال 96 مدارس غیراستاندارد را تخریب و بازسازی کنیم که اعتبار این کار باید از محل اعتبارات سازمان نوسازی و تجهیز مدارس و اعتبارات عمرانی استان تأمین شود.