دلمراد دهواری احیا گر سفال هفت هزار ساله کلپورگان در بلوچستان
استاد دلمراد دهواری معروف به مرادبخش در سال ۱۳۴۱ در روستای کلپورگان دیده به جهان گشود و او را به جرأت می توان احیاءگر سفال هفت هزار ساله کلپورگان نامید.
به گزارش شستون، استاد دلمراد دهواری معروف به مرادبخش در سال ۱۳۴۱ در روستای کلپورگان دیده به جهان گشود و تحصیلات ابتدایی را در زادگاهش کلپورگان به پایان رساند و سپس جهت ادامه تحصیل دوره راهنمایی به روستای محمدی رفت که بعد مسافت ۱۷ کیلومتری و مشقات مسیر سبب شد ترک تحصیل نماید.
بعد از پیروزی انقلاب اسلامی با در اختیار قرار دادن منزل مسکونی اش به جهاد سازندگی به آموزش قالی بافی و حصیر بافی به روستائیان پرداخت. مرحوم استاد فقید با تعطیلی کارگاه سفال کلپورگان در دهه هفتاد به مدت هفت سال با تدبیر مدیر کل وقت صنایع دستی آقای مهندس عبدالسلام بزرگزاده بار دیگر کارگاه سفال را در سال ۱۳۷۸ راه اندازی کرد و تعداد سفالگران را با ارائه آموزش های لازم به سفالگران از سه نفر به ۵۷ نفر در حال حاضرافزایش داد.
مرحوم دلمراد دهواری را می توان به جرأت احیاءگر سفال هفت هزار ساله کلپورگان نامید. ارائه آموزش های لازم به دختران و زنان روستا، شرکت در نمایشگاه صنایع دستی، ارائه تولیدات سفال و حصیربافی، تلاش برای بیمه صنعتگران، تلاش برای اجرای طرح تکریم صنعتگران از کار افتاده، همکاری در تولیدات رسانه ای و معرفی سفال کلپورگان، تلاش در جذب گردشگران داخلی و خارجی به سفال کلپورگان، تلاش برای ارتقاء کارگاه به موزه زنده سفال کلپورگان در سال ۱۳۸۱ و تبدیل کارگاه در سال ۱۳۸۸ به موزه خاک از مهم ترین فعالیت های مرحوم دلمراد دهواری می باشد.که با حمایت سازمان میراث فرهنگی ،صنایع دستی وگردشگری کشور صورت گرفت.