تهدید جان دانش آموزان سیستان و بلوچستان در مدارس خشت و گلی
به گزارش عصرهامون، قرار بود زنگ یک ساعت از کلاس درس برای مانور زلزله به صدا در آید تا دانش آموزان با ایمنی در برابر زلزله آشنا شوند. در همین حین معلم مشغول تدریس در کلاس بود که زنگ زلزله در مدرسه به صدا در آمد و دانش آموزان کلاس با شتاب به زیر میز و نیمکت رفته و یا در گوشه دیوار جایی برای محافظت از آسیب در برابر زلزله فرضی پیدا کردند.
دانش آموزان کلاس که همه در مقطع ابتدایی بودند زیر سقف فرسوده کلاس، کنار دیوار و زیر میز احساس آرامش کرده اند و خانم معلم نیز برای آنان در زمینه زلزله و نحوه قرار گرفتن آنان برای محافظت از خودشان صحبت می کند اما در دل معلم غوغایی است زیرا می داند پناه بردن دانش آموزان به زیر میز و نیمکت فرسوده، کنار دیوار ترک خورده در زیر سقف چوبی فرسوده و موریانه خورده هیچ فایده ای ندارد.
و این است حال و روز ناخوش برخی مدارس در سیستان و بلوچستان که همچنان برخی ایمن نیستند و به صورت کپری و خشت و گلی دایر هستند از این رو همچنان در تعدادی از مدارس استان بیم وقوع حوادث ناگوار وجود دارد. وجود مدارس خشتی و گلی یکی از نگرانیهای مسئولان استانی است که همواره تلاشهایی برای نوسازی آنها وجود دارد اما کافی نیست.
مدارسی که جان می گیرند
سال 95 بود که فریبا چاردیواری کودک چابهاری که برای گرفتن کتابهای درسی خود به مدرسه رفت، زیر آوار دیوار فرسوده مدرسه گرفتار شد و جان باخت. پس از این اتفاق، پدر این کودک از وضعیت ایمنی مدارس این شهر انتقاد کرده و خواستار رسیدگی و ایمنسازی آنها شد که علی اصغرفانی وزیر سابق آموزش و پرورش دستور داد که مدرسهای به نام این دانش آموز در روستایی که حادثه در آن رخ داده بود، بسازند.
البته هیچگاه فداکاری معلم در کلاس درس را از یاد نخواهیم برد، فروردینماه همان سال بود که حمیدرضا گنگوزهی معلم خاشی برای نجات جان دانشآموزان از زیر آوار دیوار فرسوده یک مدرسه جان خود را از دست داد.
مدارس خشت و گلی با بدنه نیم تُنی خرما در کمین جان دانش آموزان سیستان و بلوچستان
در این زمینه محمد باسط درازهی عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با بیان اینکه مدارس خشتی و گلی با بدنه نیم تُنی خرما در کمین جان دانش آموزان سیستان و بلوچستان است، افزود: ای کاش مدارس ما کپری بودند زیرا ریزش آنها به مراتب خطر کمتری دارد.
وی درباره امکانات رفاهی مدارس استان سیستان و بلوچستان، گفت: سلامت دانش آموزان با ریزش مدارس خشتی و گلی بر اثر ناملایمات جوی در خطر است؛ بنابراین باید فکر اساسی برای بهسازی و ساماندهی مدارس در این استان پهناور کرد.
برون رفت از تمام مشکلات کشور از حوزه آموزش و پرورش میگذرد
نماینده مردم سراوان در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: راه نجات و برون رفت از تمام مشکلات کشور، از حوزه آموزش و پرورش میگذرد البته آموزش و توسعه در کشور دارای دو بال است؛ موتور اول آموزش و پرورش و سپس آموزش عالی در کشور.
وی افزود: برای ایجاد آموزش عالی توانمند باید در گام نخست آموزش و پرورش کارآمد و قوی ایجاد کرد و این در حالی است که آموزش و پرورش ما دچار مشکلات اساسی است.
ریزش مدارس کپری به مراتب خطر کمتری برای دانش آموزان دارد تا مدارس خشت و گلی
درازهی ادامه داد: استان پهناور سیستان و بلوچستان در حیطه آموزش، فاصله معناداری با آخرین استان کشور دارد و متاسفانه این استان از دو منظر سختافزاری و نرمافزاری در پایینترین سطح برخورداری میان استانها قرار دارد.