حرکت قطار بی پولی در نهادهای سیستان وبلوچستان/ دستان پینه بسته بی پولی؛ قِصه پر غُصه کارگران
به گزارش عصرهامون، یازدهم اردیبهشت ماه هر سال روزی برای یادآوری زحمات کارگران است. کارگرانی که به واسطه کارشان شاهرگ نظام های اقتصادی دنیا محسوب می شوند و پیامبر(ص) بر دستشان بوسه می زد.
اما این روزها اکثر کارگران حال و روز خوشی ندارند از یک سو عدم پرداخت به موقع دست مزدشان از سوی دیگر بی مهری کارفرما در عدم پرداخت حقوق و بیمه و مهمتر از همه سفره ای خالی از نان و شرمساری در مقابل خانواده اینها اندک دردهای موجود بر دوش یک کارگر است که سختی تحمل آن از سختی کار و بار بدتر است.
با تمام بیمهریها نسبت به کارگران می توان آنها را زحمتکش ترین گروه نامید، زحمتکشانی که از حقوق و مزایای کمتری نسبت به دیگر اقشار جامعه بهره مند هستند به گونه ای که شاید ماه ها در انتظار پرداخت یک حقوق که حقشان است، باشند.
این روزها کسی نیست که از مشکلات و مسائل اقتصادی گلایه نداشته باشد ولی این موضوع برای کارگران حکایت دیگری دارد و عدم پرداخت مرتب حقوق کارگران، شرایط سخت کاری و همچین عدم رسیدگی به شکایات این قشر جامعه، هر روز باعث بیشتر شدن فشار بر زندگی آنان شده است.
مقصد اول: شهرداری ها
نوشتن از مشکلات کارگران و عدم دریافت حقوق آن ها این روز ها به سوژه ای تکراری تبدیل شده و هر از چندگاهی سوژه عدم پرداخت حقوق در یکی از ادارات را از رسانه های مختلف دنبال و برای مسئولان بازگو می کنیم تا شاید یادشان بیاید که کارگرانی هستند که برای گذران زندگی نیاز به پول دارند.
کارگران زحمتکش شهرداری نمونه ای از این قائله محسوب می شوند که هربار بی پولی در یکی از بخش های آن باعث ابراز گلایه و نارضایتی کارگران آن می شود.
مقصد دوم: راه آهن
اما با این وجود قطار بی پولی تنها بر روی ریل شهرداری ها حرکت نکرده و این بار سوت صدای اعتراض کارگران شرکت راه آهن هم نواخته شد به گونه ای که برخی از کارگران این شرکت در میرجاوه از نحوه عقد قراردادها و پرداخت حقوق و مزایای خود گله مند هستند.
مجید ارجونی مدیر کل راه آهن سیستان و بلوچستان در این باره با بیان اینکه راه آهن بر چگونگی پرداخت حقوق کارگران نظارت می کند، گفت: راه آهن کارفرماست و شرکت طرف قرارداد (قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا وابسته به سپاه پاسداران) موظف به پرداخت حق و حقوق کارگران راه آهن است.
وی افزود: تمام حقوق و مزایای پایان سال پرسنل راه اهن توسط شرکت ریل صنعت کاران پرداخت شده است و اگر موردی از عدم پرداخت وجود دارد پرسنل می توانند پیگیری کنند اما چنانچه شرکت به دلایلی بخشی از حقوق یا مزایای پرسنل را پرداخت نکرده پرسنل می توانند آن را از مراجع قانونی پیگیری کنند چرا که شرکت به ما گزارش کرده است که حقوق،عیدی، سنوات و مزایا را پرداخت کرده است و اگر خلاف این بوده پرسنل می توانند با مراجعه به راه اهن آن را پیگیری کنند.
ارجونی در پاسخ به دلایل تاخیر در پرداخت حقوق پرسنل راه آهن، افزود: خدا را شکر کنید که پرداخت انجام شده است، قراردادها طبق قانون کار ۸۵ روزه است خود من هم در دو سال اول خدمت قرار داد سه ماهه داشتم این براساس قانون کار انجام می شد اگر ماده قانونی وجود دارد که پیمانکار می تواند با پرسنل قرارداد دو یا سه ساله ببندد مدارک لازم را بیاورند تا رسیدگی کنیم.
مقصد سوم: سد ماشکید سفلی
البته ناگفته نماند که این روزها نپرداختن حقوق کارگران سد ماشکید سفلی هم یکی دیگر از معضلات کارگران است که آشنا نبودن جامعه کارگران به حقوق خود و استفاده سو کارفرماها از این قشر باعث تضییع حقوحقوق آنها شده است.
در این راستا اتابک جعفری مدیر عامل آب منطقه ای سیستان وبلوچستان در گفت وگو با خبرنگار عصرهامون اظهار کرد: مشکل از سوی پیمانکار پروژه می باشد ولی با تلاش های صورت گرفته طی چند روز گذشته از سوی شرکت آب منطقه ای استان حقوق کارگر ها به صورت مستقیم به حسابشان واریز خواهد شد.