فاجعه ای تکان دهنده به نام عسلویه و مس سرچشمه / این فاجعه نباید در چابهار تکرار شود.

سخنان تکاندهنده رئیس سازمان حفاظت محیط ‌زیست درباره وضعیت فاجعه بار عسلویه و مس سرچشمه:

۹ سال از عمر مردم عسلویه کم شده.

در محدوده ۸۰ کیلومتری مس سرچشمه همه موجودات سقط جنین کردند

معاون رئیس ‌جمهوری و رئیس سازمان حفاظت محیط ‌زیست کشور گفت: طرح‌های توسعه‌ای چابهار براساس رعایت تمامی ضوابط، دستورالعمل‌ها و الزامات قانونی زیست محیطی اجرا شود تا بعدها ساکنان این منطقه با مشکلات مرگبار و خطرناک نظیر عسلویه مواجه  نشوند.

به گزارش عصر ایران به نقل از ایرنا عیسی کلانتری یکشنبه شب در نخستین نشست شورای ارزیابی محیط‌ زیست منطقه آزاد چابهار اظهار داشت: هیچ طرحی در سواحل مکران، محدوده چابهار و کنارک نباید با دور زدن قانون و رعایت نکردن الزامات محیط زیست اجرایی شود.

وی به مشکلات غیر قابل جبران در عسلویه و مس سرچشمه کرمان اشاره کرد و افزود: مس این منطقه سبب شده تا شعاع ۸۰ کیلومتری تمام موجودات زنده حیات وحش سقط جنین کنند و زندگی برای مردم از شرایط بحران هم گذشته است.

رییس سازمان محیط زیست: ۹ سال از عمر مردم عسلویه کم شده/ وزیر نفت هم حاضر نیست در عسلویه زندگی کند

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور افزود: عمر مردم عسلویه ۹ سال کمتر شده و هر کسی در آن ورود کند نمی‌تواند ۲۴ ساعت دوام بیاورد برای همین هیچ مسئولی حاضر نیست در آن سکونت و یا تردد کند.

وی ادامه داد: هیچ یک از مسئولان کشور و حتی وزیر نفت که این همه منفعت از آن منطقه دارد نمی‌توانند در عسلویه زندگی کنند و این شرایط نباید در چابهار و استان محروم سیستان و بلوچستان تکرار شود.

کلانتری گفت: چنانچه اجرای یک طرح بزرگ نظیر پتروشیمی چابهار حتی اگر هزینه بیشتری در بر داشته باشد باید مطالعات بلند مدت و هزینه‌های به موقع انجام و با شرایط و امکانات روز دنیا از هر گونه آلودگی‌ها و برهم زدن محیط زیست و حیات انسان و حیات وحش پرهیز شود.

وی تصریح کرد: اصلاح شرایط فعلی عسلویه و نجات انسان‌ها و حیوانات در آن منطقه نیازمند هزینه‌ای ۳۰ میلیارد دلاری است و کسی حاضر نیست سودآوری‌اش را رها کند و به فکر رعایت محیط زیست باشد.

او از مسئولان چابهار خواست که با مطالعه دقیق و رعایت تمامی الزامات محیط نسبت به اجرای کارخانه‌های پتروشیمی و فولاد اقدام کنند تا روزی شاهد نارضایتی مردم و کوچ اجباری آنان نشویم.

معاون رئیس جمهوری گفت: هیچ مجوزی در سرزمین اصلی برای صنایع آب بر نظیر پتروشیمی و فولاد داده نمی‌شود و تمام این طرح‌ها به طرف دریا هدایت شده‌اند و باید اولویت آنها حفظ محیط زیست باشد.

وی با بیان اینکه گاز وقتی به چابهار برسد این منطقه از قطب‌های اصلی پتروشیمی و فولاد کشور می‌شود، خاطرنشان کرد: چابهار منطقه‌ای زیبا، آرام و امن برای سرمایه گذاری است و نباید این منطقه را برای مردم و گردشگران خطرآفرین کنیم.

مدیرعامل منطقه آزاد چابهار نیز اظهار داشت: رعایت الزامات محیط زیست در شهرک پتروشیمی و فولاد و هر کارخانه و پروژه دیگر از خواسته‌های اصلی است.

عبدالرحیم کردی با بیان اینکه هیچ طرحی را بدون رعایت ضوابط محیط زیست اجازه فعالیت نمی‌دهیم اظهار داشت: این منطقه باید جایی امن برای سکونت و سرمایه گذاری باشد.

وی گفت: پتروشیمی چابهار با امکانات روز در حال کار است و آلودگی برای مردم ایجاد نخواهد کرد.

مدیر عامل سازمان منطقه آزاد چابهار از حساسیت‌های محیط زیست برای اجرای طرح‌های مختلف قدردانی کرد.

به گزارش ایرنا، معاون رئیس ‌جمهوری و رئیس سازمان حفاظت محیط ‌زیست کشور از طرح توسعه بندر شهید بهشتی، ظرفیت‌های منطقه آزاد و سایت پرورش گاندو و حیاط وحش چابهار دیدن کرد.

https://news.gooya.com/2019/02/post-23133.php

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا