تهدید روزنامهنگاران قومیتها در ایران توسط نهادهای امنیتی در آستانه انتخابات ریاستجمهوری
تعدادی از روزنامهنگاران عرب و کرد در روزهای گذشته از سوی سازمان اطلاعات سپاه احضار شده و در جلسهای تحت عنوان “نشست هماندیشی و بصیرتافزایی انتخابات 96” تهدید شدهاند که در صورت سوق دادن فضای انتخابات به فعالیتهای قومی یا هویتطلبانه با عواقب “برنامهریزی شده اما غیرقابلباور” مواجه خواهند شد.
به گزارش “العربیة.نت” به نقل از منابع محلی آگاه، هفته گذشته ساس (سازمان اطلاعات سپاه) با ارسال پیامک، تعدادی از روزنامهنگاران و کنشگران قومیتهای غیرفارس را برای شرکت در جلسهای که از آن با نام “نشست هماندیشی و بصیرتافزایی انتخابات 96” یاد شده، دعوت کرده و از آنها خواسته است که از طرح هرگونه مطالبه قومی در فضای انتخاباتی و خصوصا در نشستهایی که احتمالا با حضور کاندیداها برگزار شود، خودداری کنند.
منابع العربیة.نت گزارش کردهاند، قبل از ورود به جلسه، همه دعوتشدگان به دقت بازرسی بدنی شده و تلفنهای همراه، دستگاه ضبط خبرنگاری و لپتاپهای آنها ضبط شده و در پایان جلسه به آنها بازگردانده شده است. یکی از افراد حاضر در نشست هماندیشی و بصیرتافزایی انتخابات 96 که روز جمعه 27 اسفند در سالن جلسات هتل فجر سپاه اهواز برگزار شد، به العربیة گفت: «اگرچه چند تن از فرماندهان سپاه خوزستان و از جمله سردار حسن شاهوارپور، فرمانده سپاه ولیعصر در نشست حضور داشتند، لیکن کسی از هویت سخنران این نشست، باخبر نبود.
او دقایقی پس از آغاز جلسه حاضر شده و قبل از پایان نشست، محل جلسه را ترک کرد.» به گفته این خبرنگار که نخواست هویتش فاش شود، سخنران این نشست گفته است: «مشکلات ما با کشورهای عربی منطقه و به ویژه عربستان [پادشاهی عربی سعودی] به بالاترین سطح ممکن رسیده است، لذا هر گونه فعالیتی که در راستای اهداف مداخلهجویانه عربستان تلقی شود، با واکنشی “برنامهریزی شده اما غیرقابلباور” مواجه خواهد شد.» سخنران مذکور در ادامه گفته است که طرح مطالبات عمومی از جمله خدمات شهری، آب، برق، بیکاری، محیط زیست و دیگر مشکلات عمومی جامعه بلامانع است ولی شکل “هویتطلبی” دادن به این مطالبات “آب در آسیاب دشمن ریختن است”.
این سخنران ناشناس تاکید کرده است: «هویت همه ما، ایران و ایرانی بودن است و سپاه استفاده از فضای رقابتهای انتخاباتی برای طرح هر شکل دیگر از هویت را برنمیتابد.» منبع خبری العربیة.نت به نقل از همکاران و دوستانش در کردستان، گزارش کرده است تعدادی از خبرنگاران مناطق کردنشین، نیز به جلسه مشابهی دعوت شده و به شکل شدیداللهجهتری درباره بایدها و نبایدهای انتخابات 96 تهدید شدهاند. این تهدیدها در حالی صورت میگیرد که قومیتهای غیرفارس همیشه مشارکت فعالانهای در انتخابات داشته و معمولا در کنار اصلاحطلبان ایستادهاند. در انتخابات ریاستجمهوری دوران خاتمی، مردم خوزستان و به ویژه حوزه انتخابی اهواز، بیش از استان یزد، محل تولد سیدمحمد خاتمی به او رای دادند و او در رتبه اول آرای مردم خوزستان قرار گرفت.