دردهای محرومیت در سیستان و بلوچستان!

روستای کهن بالا از روستاهای بخش تلنگ از توابع شهرستان قصرقند قرار دارد و مردم این روستا با درد محرومیت های بهداشت، مشکل کم آبی و ناهمواری جاده دست و پنجه نرم می کنند.
به گزارش سرویس عصرهامون به نقل از چهاربهاران، روستای کهن بالا از توابع بخش تلنگ شهرستان قصرقند، دارای بیش از 500 خانوار و فاصله ۳۵ کیلومتری جاده خاکی تا مرکز بخش است اعضای شورای روستا تا کنون مکاتبات متعدد با مسئولین داشتند و مردم روستا در برابر مشکلات بسیار ایستادگی کردند با گذشت چندین طرح ۵ ساله و ۱۰ساله ولی مردم این روستا هنوز از وعده وعیدهای مسئولین ناامید نشده اند و در انتظار یک خواب رویایی برای داشتن مرکز بهداشتی درمانی و مشکلات رفع کم آبی هستند.
خرابی پل و طی مسافت دوبرابری؛ مردم کهن بالا را به ستوه آورده است
مردم روستای کهن بالا مجبور هستند مسیر ناهموار و نامناسبی را با سختی طی می کنند و این مسیر دراز، سربالائی و خاکی و پر از سنگلاخ نیز مسأله ی است که بارها بخصوص برای اعزام بیماران مشکلات بسیاری را برای مردم بوجود آورده است.
مردم محروم این منطقه بخصوص منطقه کهن بالا و توابع باید بجای مسافت 30 کیلومتر را به دلیل خراب شدن پل های مسیر توسط سیل 60 کیلومتر را طی کنند، روستای بوریندوک تحت پوشش خانه بهداشت کهن بالا با مرکز بهداشتی درمانی تلنگ 10 کیلومتر فاصله دارد ولی مردم مجبور به طی نمودن مسیر 70 کیلومتری می باشند.
مشکلات بهداشتی در کنار خرابی مسیر
چندی قبل مادر بارداری که از روستای کهن بالا به بهداری تلنگ اعزام شده بود به علت نبود ماما و امکانات در مرکز بخش، پزشک مرکز مجبور به اعزام وی به بیمارستان امام علی چابهار نمود ولی متاسفانه در بین راه بچه در شکم مادر فوت و مادر نیز از مرگ حتمی نجات یافت و اگر بیمار به درمانگاه شارک و از آنجا به تلنگ و چابهار اعزام می شد مرگ مادر نیز حتمی بود.
رئیس شورای اسلامی روستای کهن بالا به خبرنگار چهاربهاران گفت: از مسئولین بخش، شهرستان و دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر می خواهیم در راستای رسیدن به اهداف طرح توسعه سلامت مرکز بخش ( درمانگاه تلنگ ) را مجهز و شبانه روزی کنند.
رستم صدرائی نیا افزود: مشکل تأمین آب آنقدر بر اذهان مردم چیره شده بود که از نبود خانه بهداشت و دارو و نیازهای بهداشتی کمتر سخن به میان می آوردند و تنها زمانی آن را مطرح می کردند که ما خود از آنها سوال می کردیم و یا مشکل حادی برای انها بوجود آید.
وی خاطر نشان کرد: مردم حرفهای شنیدنی زیادی دارند؛ آنها از مسئولان گلایه ها و مطالباتی به حق دارند که پیگیری و برآورده کردن آنها در اسرع وقت، وظیفه هر کسی است که در این راستا مسئولیتی بر عهده دارد؛ مکاتبات زیادی با مسئولین بخش، فرماندار قصرقند و دانشگاه علوم پزشکی شهرستان ایرانشهر داشته ایم ولی تاکنون هیچ جوابی از آنها دریافت نکرده ایم.
نیاز مبرم روستای کهن بالا به خانه بهداشت
وی با اشاره به نبود خانه بهداشت در روستای کهن بالا بیان کرد: هدف طرح توسعه سلامت کاهش هزینه های مردم هست نه افزایش، ولی مسئولین بخش تلنگ، شهرستان قصرقند و دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر هزینه های مردم را نه تنها کاهش نمی دهند بلکه روز به روز در حال افزایش است.
صدرائی نیا افزود: چرا باید بیمار بخصوص زنان باردار بجای مسافت 30 کیلومتر مسیر 60 کیلومتری را طی کنند، در حالی که آمار جمعیتی این روستا از شارک بیشتر است.
وی بیان کرد: از مسئولین می خواهیم خانه بهداشت کهن بالا را از مرکز درمانی شارک جدا و زیر نظر مرکز بهداشتی درمانی مرکز بخش تلنگ قرار دهند؛ به عنوان مثال روستای بوریندوک تحت پوشش خانه بهداشت کهن بالا با مرکز بهداشتی درمانی تلنگ 10 کیلومتر فاصله دارد در حالی که مردم مجبور به طی نمودن مسیر 70 کیلومتری میباشند و این مشکل برای روستاهای گتیوان و شیخ کلگ که تحت پوشش خانه بهداشت شارک می باشند صدق می کند، چون مسیر نزدیکتری با مرکز بهداشتی درمانی تلنگ دارند.

 

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا