آتش سوزی در بزرگترین اسکله کشور / سرمایه لنج دار کنارکی قربانی نبود امکانات شد + تصاویر

بار دیگر آتش سوزی در اسکله بندر صیادی کنارک در جنوب استان سیستان و بلوچستان به سرمایه های مردم این منطقه خسارت زد.
به گزارش طلوع کنارک ، بار دیگر آتش سوزی در اسکله بندر صیادی کنارک در جنوب استان سیستان و بلوچستان به سرمایه های مردم این منطقه خسارت زد.

ظهر امروز یک فروند لنج صیادی در اسکله بندر کنارک دچار حریق شد و اگرچه با تلاش بسیاری از مردم و آتش نشانان این آتش سوزی مهار شد اما در سایه نبود امکانات خسارتهایی نیز در پی داشت.

بندر صيادي كنارك با 600 فروند شناور صيادي اعم از لنج و قايق يكي از بزرگترين بنادر در كشور است که اين بندر صيادي با 6 هزار نفر صياد و تخليه صيد سالانه بالغ بر 50 هزار تن درآن بيشترين حجم تخليه را دركشور به خود اختصاص داده است اما متاسفانه با این ظرفیت هنوز فاقد ایستگاه آتش نشانی و سیستم استاندارد اطفاء حریق می باشد.

آرش ثنایی در گفتگو با خبرنگار طلوع کنارک ، اظهار داشت : ظهر امروز پنج شنبه راس ساعت 13 یک فروند شناور صیادی که پس از طی مراحل کسب مجوز ، آماده خروج از اسکله کنارک بوده ، دچار سانحه شد .

 

وی با اشاره به اینکه این لنج صیادی متعلق به ناخدا ” ناگمان چنگویی” بوده است ، افزود : پس از روشن کردن موتور با ایجاد جرقه ای و رسیدن آتش به سیلندر گاز بر اثر ترکیدن سیلندر این شناور دچار حریق شد.

مدیر شیلات شهرستان کنارک با بیان اینکه بلافاصله پس از مشاهده حریق با شهرداری کنارک تماس گرفته شد و از آنها درخواست کمک نمودیم ، گفت : با توجه به نبود ایستگاه آتش نشانی در اسکله و مسافت آن تا مرکز شهر و همچنین ترافیک جاده منتهی به اسکله پس از حدود 20 دقیقه ماموران آتش نشانی به اطفاء حریق پرداختند.

وی ادامه داد: خوشبختانه با تلاش ماموران آتش نشانی و دیگران این آتش مهار شد و چیزی حدود 40 درصد خسارت به آن وارد شده است که البته این نظریه اولیه است و باید کارشناسان مربوطه آن را برآورد کنند.

ثنایی با اشاره به اینکه جنس این شناور صیادی از مواد فایبرگلاس بوده و این خود به گسترش آتش دامن می زند، ادامه داد: در موارد مشابه اولین اقدام سعی در دور کردن لنج آتش گرفته از اسکله جهت جلوگیری از انتقال آتش به سایر لنج ها و قایق ها و همچنین سوراخ کردن کف لنج جهت نفوذ آب و کنترل آتش است که در این مورد خوشبختانه با تلاش ماموران آتش نشانی، مردم و سایر ارگانهای نظامی و…این اتفاق نیفتاد و آتش مهار شد.

ناخدا “ناگمان چنگویی” مالک این لنج صیادی در گفت و گو با خبرنگار طلوع کنارک ، اظهار داشت: هنگام روشن کردن موتورِ لنج بر اثر ایجاد جرقه آتش سوزی رخ داد و از آنجایی که اسکله کنارک فاقد ایستگاه آتش نشانی است امکان اطفای حریق در لحظات نخست حادثه نبود.

 

وی با اشاره به اینکه اسکله کنارک تا مرکز شهر فاصله زیادی دارد ، افزود: با اینکه پس از وقوع آتش سوزی موضوع به آتش نشانی اطلاع داده شد اما دوری راه خودروهای آتش نشانی از شهرداری، پایگاه هوایی و پایگاه دریایی باعث ایجاد خسارات بیشتر شد.

 

مالک این شناور صیادی با بیان اینکه با تلاش خودروهای آتش نشانی اعزامی از مرکز شهر و پایگاههای نظامی حریق مهار شد و فقط خسارت مادی در بر داشت ، تاکید کرد: خدا را شکر میکنم که این آتش سوزی خسارت جانی نداشت.

 

ناخدا چنگویی با بیان اینکه قیمت این لنج حدود 10 میلیارد ریال می باشد و بیش از 20 نفر از طریق کار بر روی آن ارتزاق معاش می کردند ، خاطرنشان کرد: اکنون این ملوانان که نان آور خانواده بودند، از کار بیکار شدند، درصورتیکه اگر اسکله صیادی کنارک دارای ایستگاه آتش نشانی بود این همه خسارت وارد نمی شد .

شهردار کنارک نیز در خصوص این حادثه به خبرنگار طلوع کنارک ، گفت: ساعت 13 امروز طی تماسی با شهرداری کنارک جهت اعزام ماشین آتش نشانی تماس گرفته شد که بلافاصله پس از ارسال ماشین آتش نشانی به با نیروی دریایی منطقه سوم نداجا و همچنین پایگاه دهم شکاری واقع در بندر کنارک تماس گرفتیم و از آنها نیز درخواست کمک نمودیم.

وی با بیان اینکه در این حادثه خوشبختانه نیروی دریایی و نیروی هوایی جهت اطفای حریق با ماموران آتش نشانی همکاری داشتند ، گفت: همچنین اداره آب و فاضلاب شهرستان نیز با ارسال تانکرهای آب جهت تامین آب مخازن ماشین های آتش نشانی نمودند.

محمد یونس حقانی با بیان اینکه در این مواقع بهترین عمل حفظ آرامش ، تامین امنیت و فراهم نمودن بستر لازم جهت خدمات رسانی می باشد ، گفت : متاسفانه طی تماسهایی که با نیروهای دریابانی برای متفرق نمودن مردم و تامین امنیت داشتیم ، علی رغم تاکیدات هیچگونه همکاری نداشتند.

وی ادامه داد : با توجه به اینکه نیروی انتظامی نمی تواند به اسکله ورود کند و اینکار وظیفه دریابانی است ، اما متاسفانه عدم همکاری دریابانی یک ضعف محسوب می شود.

حقانی با اشاره به اینکه متاسفانه نبود ایستگاه آتش نشانی مستقر در اسکله صیادی بندر کنارک یکی از مشکلات محسوب می شود ، تصریح کرد: با توجه به اینکه بندر کنارک یکی از بزرگترین بنادر کشور محسوب می شود و شناورها ، تجهیزات و تاسیسات بسیاری در آن وجود دارد، میطلبد تا علاوه بر استقرار ایستگاه آتش نشانی یک سیستم اطفاء حریق اصولی و استاندارد با یک پمپ مرکزی و لوله کشی در جایگاه از سوی شیلات در نظر گرفته شود.

شهردار کنارک با بیان اینکه با همکاری مردم همیشه در صحنه این منطقه آتش در یک و نیم ساعت پس از حادثه مهار شد ، گفت : در این حادثه خسارت هایی به موتور و سردخانه لنج وارد شده است که باید توسط کارشناسان مربوطه برسی شود.

وی با بیان اینکه تا زمانیکه از اتمام کار و برطرف شدن خطر مطمئن نشویم دستگاه های آتش نشانی در اسکله مستقر هستند ، خاطرنشان کرد : در پایان جا دارد تا از امیر قلی زادگان فرمانده پایگاه دهم شکاری ، امیر شفیعی فرمانده منطقه سوم نیروی دریایی ، مهندس حسین بر معاون فرماندار کنارک ، مهندس دیده ور رئیس اداره آب و فاضلاب ، مهندس ثنایی مدیر شیلات کنارک و همه مردمی که کمک و همکاری نمودند ،تشکر کنیم .

 

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا