بیش از 3 هزار کشته و مجروح سهم جنوب شرق کشور از پروژه 10 ساله
10 سال است که بی اعتباری گریبان پروژه ملی بزرگراه زاهدان- زابل را گرفته است و در نبود بودجه جان می گیرد به طوری که بر اساس آمار بیش از 3 هزار تن در 6 ماه کشته ومجروح شدند.
به گزارش خبرنگار اجتماعی عصر هامون، تکمیل برخی پروژههای عمرانی در استان سیستان و بلوچستان در حالی عمری بیش از حد مجاز داشته و به یک عملیات نفسگیر تبدیل شده که بسیاری در ابتدا به عنوان یک نیاز ضروری برای شهروندان تعریف شده بود
کمبود اعتبارات، مغایرت داشتن تصویب با تخصیص، تاثیر تحریم ها و افزایش ناگهانی نرخ ارز، کاهش محسوس درآمد دولت به دلیل وابستگی به فروش نفت، تاثیر منفی یارانه در درآمد دولت و در کل بی پولی بهانه همیشه آماده بسیاری از مدیران برای تکمیل نشدن یک پروژه است که سال ها است به حدی تکرار شده به باور عمومی تبدیل شده است.
با این وجود نگاهی عمیق تر به داستانی که پروژه های عمرانی سپری کرده اند نشان می دهد هر چند بی پولی حرفا برای گفتن دارد اما نحوه استفاده از اعتبارات تخصیصی، نحوه مدیریت یک پروژه و مسئولیت پذیری در قبال تعهدات اتخاذ شده چه از سوی بخش دولتی و چه بخش خصوصی رنگ دیگری به پروژه های عمرانی بخشیده و پازل های جدیدی را در مقابل نقد و نظر کارشناسان می چیند.
یکی از پروژه هایی که جز اولویت های شمال سیستان و بلوچستان است و اکنون 10 سال است که در آخر صف ایستاده پروژه بزرگراه زابل- زاهدان است، پروژه ای که نه تنها جز طرح های ماندگار بود بلکه با گذشت 10 سال تنها 44 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است گویی خشکسالی قرار نیست دست از سر مردم سیستان بردارد و این روز ها سایه اش بر سر بزرگراه سیستان سنگینی می کند تا در سایه کمبود اعتبار جان بگیرد.
کشته و مجروح شدن بیش از 3 هزار تن در جاده های استان
رضا عبدی مدیرکل پزشکی قانونی سیستان و بلوچستان در گفت و گو با خبرنگار عصر هامون با بیان افزایش 7درصدی متوفیات ناشی از حوادث رانندگی درشش ماهه نخست سال جاری گفت: در شش ماهه نخست سال جاری، 418 تن در حوادث ترافیکی استان سیستان و بلوچستان جان خود را از دست دادند که اين آمار در مقايسه با مدت زمان مشابه سال گذشته (391 نفر)، 7 درصد افزایش را نشان ميدهد.
وی ادامه داد: از مجموع تلفات حوادث ترافیکی در شش ماهه نخست امسال در اين استان 84 نفر زن 334 نفر مرد بودند.
عبدی با بیان اینکه 3 هزار و 170 تن نیز بر اثر تصادف در جاده ها مصدوم شده اند، گفت: از این تعداد 2 هزار و 431 تن مرد و 749 تن زن هستند که مصدومين حوادث ترافیکی شش ماهه نخست امسال در مقايسه با مدت زمان مشابه سال قبل، 15 درصد افزایش يافته است.
مدیر کل پزشکی قانونی سیستان وبلوچستان افزود: بيشترين تلفات حوادث ترافیکی با 295 مورد در جادههاي برون شهري و پس از آن با 78 مورد در جادههاي روستايي، 44 مورد در مسيرهاي درون شهری گزارش شده است.
سیستان و بلوچستان در زمینه تلفات جادهای جزو استانهای بحرانی کشور است
به گفته مدیرکل حمل و نقل و پایانههای سیستان و بلوچستان؛ سیستان و بلوچستان در زمینه تلفات جادهای جزو استانهای بحرانی کشور است و علت بیشتر تصادفات و تلفات جادهای سرعت و سبقت غیرمجاز است.
علی خانقائی اظهار داشت: در سیستان و بلوچستان 95 درصد حمل و نقل به صورت جادهای انجام شده و 90 درصد جابجایی مسافر نیز از طریق ناوگان حمل و نقل جادهای صورت میگیرد.
مدیرکل حمل و نقل و پایانههای سیستان و بلوچستان با بیان اینکه در حال حاضر 8 هزار راننده در بحث باری و 3 هزار و 200 راننده در بخش مسافری در محورهای استان فعالیت دارند، تعداد ناوگان باری را در استان 4 هزار و 900 دستگاه عنوان کرد.
بزرگراه زاهدان – زابل 44 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است
مسعود مالکی مدیر کل راه و شهرسازی سیستان و بلوچستان نیز در گفت و گو با عصر هامون با بیان اینکه پروژه بزرگراه زاهدان- زابل 44 درصد پیشرفت داشته گفت: برای تکمیل این پروژه نیازمند 300 میلیارد تومان هستیم که این موضوع از طریق وزارتخانه، نمایندگان و استانداری در حال پیگیری است.
وی با بیان اینکه کمبود اعتبار تنها مختص به سیستان و بلوچستان نیست، ادامه داد: بحث کمبود اعتبار مختص به همه استان های کشور است .
مالکی اظهار داشت: در صورت تامین اعتبار این بزرگراه ساخته می شود.
وی افزود: در ماه آینده 55 کیلومتر بزرگراه در مسیر های زابل- زاهدان و زاهدان-بم، 86 کیلومتر راه روستایی و490 کیلومتر روکش راه سازی آماده افتتاح است.