سه کشته و مجروح در اثر انفجار مین در سراوان: مردم خشمگین بخشداری جالق را به آتش کشیدند + عکس و فیلم
–شیوه تامین امنیت مرزها بحثی کاملاً امنیتی است و ارتباط مستقیم با وضعیت دموکراسی و توسعه سیاسی و اجتماعی و اقتصاد نظامهای حاکم دارد
– روشهای مرزبانی که نیروهای نظامی ایران پیاده میکنند معیوب و تخریبی است.
روز چهارشنبه ۳۰ آبان ۱۳۹۷، بر اثر انفجار مین در دهستان «کله گان» در بخش جالق شهرستان سراوان در استان سیستان و بلوچستان دو شهروند بلوچ کشته و یک تن دیگر مجروح شد.
درگیری در سراوان به دنبال جان باختن دو شهروند در اثر انفجار مین
این در حالیست که کمتر از یک ماه قبل دو نفر دیگر از شهروندان بلوچ از اهالی همین منطقه بر اثر انفجار مینهایی که سپاه پاسداران در مرزها کار گذاشته جان باختند.
انفجار مین در مرز سیستان و بلوچستان سالهاست قربانی میگیرد. نه تنها شهروندان ایرانی بلکه، چوپانان و بومیان بلوچستان پاکستان نیز که در فصلهایی از سال مجبورند برای چرای دامهای خود در مناطق صفر مرزی رفت و آمد کنند از خطر انفجار مینها در امان نیستند.
کشته شدن شهروندان منطقه سراوان در این حادثه باعث خشم اهالی شد و آنها برای اعتراض به بخشداری جالق رفتند. اما بین آنها و کارکنان بخشداری مشاجره درگرفت و به درگیری کشیده شد و مردم به ساختمان بخشداری حمله کرده و با سنگ و چوب شیشههای در و پنجرهها را شکستند و بعد محوطه را به آتش کشیدند.
سپاه پاسداران مسئولیت تامین امنیت ۳۰۰ کیلومتر از مرز سراوان را به عهده گرفته و در برخی از مناطق مرزی اقدام به مینگذاری کرده. بر اثر مینگذاری در مرز کلگان سراوان دو شهروند بلوچ کشته و یک نفر دیگر مجروح شد. به همین دلیل مردم خشمیگن جالق سراوان به بخشداری حمله کردند.
شمار افرادی که تا کنون بر اثر انفجار مینهای کار گذاشته شده توسط سپاه پاسداران در مرزهای استان و سیستان و بلوچستان کشته یا مجروح شدهاند مشخص نیست. به این کشتهشدگان باید تلفات دامها و حیوانات و همچنین خزندگان بزرگجثه که بعضی از آنها جزو گونههای نادر جانوری هستند را نیز اضافه کرد.
طبق آخرین گزارشها، سپاه پاسداران مسئولیت تامین امنیت ۳۰۰ کیلومتر از مرز سراوان را بر عهده گرفته و برای «حفظ امنیت» در برخی از مناطق مرزی اقدام به مینگذاری کرده است! مینگذاری در مرزها از قدیمیترین روشهای تأمین امنیتی مرزی است که منسوخ شده و بسیاری از کشورها به دلیل مخاطراتی که برای مردم و جانوران و محیط زیست همان کشور دارد بجز در موارد خاص، از جمله شرایط جنگی، از این شیوه برای تامین امنیت مرزی استفاده نمیکنند. اما کشورهایی که همچنان انواع مین و سیستمهای انفجاری را برای افزایش ضریب امنیتی مرزها به کار میگیرند کم نیست اما تجربه نشان داده است که این شیوه اتفاقا خود سبب ناامنی در منطقه میشود که حادثه اخیر از آن جمله است.
شیوه تامین امنیت مرزها بحثی کاملاً امنیتی است و ارتباط مستقیم با وضعیت دموکراسی و توسعه سیاسی و اجتماعی و اقتصاد نظامهای حاکم دارد.
سپاه پاسداران مسئولیت تامین امنیت ۳۰۰ کیلومتر از مرز سراوان را به عهده گرفته و در برخی از مناطق مرزی اقدام به مینگذاری کرده. بر اثر مینگذاری در مرز کلگان سراوان دو شهروند بلوچ کشته و یک نفر دیگر مجروح شد. به همین دلیل مردم خشمیگن جالق سراوان به بخشداری حمله کردند.#سپاه pic.twitter.com/759zUIkSzO
— KayhanLondon کیهان لندن (@KayhanLondon) November 22, 2018
در بهمن ۱۳۹۵، کیهان لندن در گزارشی اختصاصی به غلط بودن و ناکارآمدی شیوه تامین امنیت مرزها از جمله مرزهای استان سیستان و بلوچستان پرداخت. اگرچه از سوی جمهوری اسلامی اعلام میشود که این روشهای تخریبی برای مقابله با ورود اشرار و قاچاقچیان است اما در عمل هیچکدام از این مشکلات را نه تنها حل نکرده بلکه خود بحرانساز شده است.
مینگذاری در مناطق مرزی برای حفظ امنیت، بلای جان مردم شده و جان و مال آنها را در خطر میدهد و نه فقط ضریب امنیت مرزی را بالا نمیبرد بلکه سبب خشم و واکنشهای ساکنان مناطق مرزی میشود.