شیوع بیماری انگلی؛ آب آشامیدنی ایرانشهر مایه حیات یا مایه عذاب!
بامری معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر در گفت و گو با خبرگزاری صدا و سیما اظهار کرد: ساکنان برخی از روستاهای این شهرستان مجبور به استفاده از آب چاه های کشاورزی هستند که با توجه به دمای بالای بیش از 45 درجه این شهرستان در فصل گرما ، احتمال شیوع بیماریهای انگلی و روده ای در این روستاها افزایش خواهد یافت.
به گزارش خبرنگار اجتماعی عصرهامون، مردم اهالی برخی روستاهای ایرانشهر سال هاست که به دلیل نبود آب لوله کشی با مشکلات عدیده ای در زندگی روزمره خود مواجه هستند که یکی از این مشکلات که هر سال با گرم شدن هوا سر باز می کند، شیوع بیماری انگلی از مصرف آب چاه ها است و تا کنون راهکاری عملیاتی جز درخواست جوشاندن آب برای حل شدن این مشکل از سوی مسئولین در نظر گرفته نشده است.
آب آشامیدنی روستائیان از چاه های کشاورزی است
امسال نیز چون سال های گذشته مسئولین از خطر بیماری های انگلی به خاطر آب شرب روستاهای ایرانشهر خبر داده و وضعیت بهداشتی آب شرب برخی از روستاها را نگران کننده خواندند.
بامری معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر در گفت و گو با خبرگزاری صدا و سیما اظهار کرد: ساکنان برخی از روستاهای این شهرستان مجبور به استفاده از آب چاه های کشاورزی هستند که با توجه به دمای بالای بیش از 45 درجه این شهرستان در فصل گرما ، احتمال شیوع بیماریهای انگلی و روده ای در این روستاها افزایش خواهد یافت.
وی از مردم روستاهای فاقد آب لوله کشی در ایرانشهر خواست ، حتما آب مصرفی خود را بجوشانند.
مردم آب مصرفی خود را بجوشانند
معاون بهداشتی دانشکده علوم پزشکی ایرانشهر گفت: آب مصرفی ساکنان روستای جنت آباد از چاه کشاورزی تامین می شود که به هیج وجه قابل آشامیدن برای انسان نیست.
فیض الرحمن رسولی زاده در گفت و گو با یکی از رسانه ها از نبود آب لوله کشی در این روستا انتقاد کرد و اظهار داشت: با وجود گرمای بالای 45 درجه و شیوع انواع بیماریهای انگلی، روده ای و عفونی در منطقه ایرانشهر تامین آب سالم و بهداشتی از ضروریات نخست عدالت در سلامت جامعه است.
وی گفت: تامین آب سالم و بهداشتی برای روستاهای فاقد آب لوله کشی در شهرستان ایرانشهر به سبب وضعیت گرمای هوا به مراتب ضروری تر از سایر نقاط کشور است و باید هرچه سریع تر محقق شود.
رسولی زاده با تاکید بر مصرف نشدن آب از موتور پمپ های کشاورزی برای آشامیدن، تصریح کرد: روستاییان در صورتی که مجبور به استفاده از این نوع آب هستند باید حتما آن را قبل از مصرف بجوشانند.
علی رغم نامه نگاری ها هیچ مسئولی رسیدگی نکرد
رئیس شورای اسلامی روستای جنت آباد نیز با بیان اینکه آب آشامیدنی اهالی این روستا از موتور پمپ های کشاورزی تامین می شود، گفت: پیگیری و نامه نگاری های فراوانی با مسئولان دست اندرکار صورت گرفته است.
کمال بامری ادامه داد: با وجود قول های فراوان مسئولان برای رفع این مشکل، هیچ گونه اقدام قابل توجهی برای تامین آب آشامیدنی سالم و بهداشتی مردم این روستا نشده است.
از مسئولین می خواهیم آب آشامیدنی سالم در اختیار مردم قرار دهند
شماری از زنان روستای جنت آباد که بر اثر مصرف آب غیر بهداشتی از بیماری های کلیوی رنج می برند، در گفت وگو با یکی از رسانه ها مصرف آب غیر بهداشتی را از روی اجبار عنوان کرده و گفتند: ما مجبور هستیم از همین آب غیر بهداشتی استفاده کنیم هرچند که می دانیم عوارض و بیماریهای زیادی ما را تهدید می کند.
یکی از بانوان این روستا که خود را رزخاتون بامری معرفی کرد، گفت: با وجودی که می دانیم باید آب چاه کشاورزی را پس از جوشاندن مصرف کنیم اما نه فرصت، نه حوصله و نه امکان صرف هزینه برای جوشاندن آب داریم.
وی افزود: از مسئولان انتظار داریم برای نجات جان فرزندانمان و سالم ماندن مردم روستا هر گونه مصلحت می دانند آب آشامیدنی سالم و بهداشتی در اختیار مردم قرار دهند.