مولانا عبدالحمید: روسای جمهور ایران و افغانستان مشکل آب سیستان و بلوچستان را حل کنند
امام جمعه اهل سنت زاهدان با اشاره به سفر اشرفغنی رییسجمهور افغانستان به ایران گفت: از وقتی تالاب و دریاچه بینالمللی هامون خشک شده تبدیل به عذابی برای مردم سیستان و بلوچستان شده است و به همین دلیل از هر دو رییسجمهور محترم ایران و افغانستان میخواهم تدبیری بیندیشند تا آب برای تالابهای بینالمللی هامون همیشه جریان داشته باشد و قطع نشود.
به گزارش کمپین فعالین بلوچ مولانا «عبدالحمید اسماعیلزهی» به خبرآنلاین گفت: آب مایه حیات و مایه زندگی است و اگر آب نباشد نه مردم و نه دیگر مخلوقات پروردگار و حیوانات که در جهت منافع مردم هستند از بین میروند و زندگی در حاشیه تالابهای بینالمللی هامون به عذاب تبدیل میشود. لذا این سفر باید سفری تاثیرگذار برای منافع دو کشور به ویژه مردم دو سوی مرز باشد.
مولانا عبدالحمید همچنین با اشاره به خویشاوندی مردم دو سوی مرز در سیستان و بلوچستان ایران و مردم استانهای هلمند و نیمروز افغانستان گفت: این مراتب خویشاوندی،حق همجواری، حق برابری و حق اسلامی به همراه حقوق بینالملل ناظر بر محیط زیست باید بتواند دو رییسجمهور ایران و افغانستان را یاری کند تا تصمیم قاطع برای مسأله تالابهای بینالمللی هامون بگیرند و برای همیشه این موضوع حل کنند. حل پایدار مسأله محیط زیست و آب تالابهای بینالمللی هامون به عنوان یک مرزنشین و یک پیشنماز مردم را از دو رییسجمهور خواستارم.
امام جمعه اهل سنت زاهدان به موضوع آب برای سیستان نیز اشاره کرد و گفت: سیستان باید آب خود را از محل آب رودخانه هیرمند داشته باشد. مردم سیستان در این آب شریک هستند و این حق شرعی و حق بینالمللی مردم است. باید توجه داشته باشیم که آبادی ایران و افغانستان به یکدیگر گره خورده است. اگر ایران آباد شود افغانستان هم آباد میشود و اگر ایران متضرر شود افغانستان هم متضرر میشو. این ضرر بیشتر متوجه مردم مرزنشین چه در سیستان و بلوچستان چه در استانهای هلمند و نیمروز و حتی در پاکستان است.
مولانا عبدالحمید همچنین با تأکید بر این نکته که مردم سیستان و بلوچستان و مرزنشینان سیستانی با ساکنان استان همجوار در افغانستان «اولاد شریک» هستند خطاب به دو رییسجمهور ایران و افغانستان گفت: بنده به عنوان یک مرزنشین از هر دو رییسجمهور آقای روحانی و آقای اشرفغنی میخواهم همانگونه که برای آب و حق تالابهای بینالمللی هامون تدبیری قاطع میاندیشند برای مردم مرزنشین سیستان و بلوچستان و افغانستان هم تدبیری بیندیشند. ممنوعیت اقامت و تردد برای مردمی که با هم وصلت کردهاند، اولادشریک هستند و رابطه خویشاوندی دارند سخت و زیانبار شده است و همین قدری برادران افغان را از این کار ناراحت کرده است. بنابراین تدبیری لازم است که به نحوی رضایت مردم دو سوی مرز در رفت و آمد فراهم شود.
امام جمعه اهل تسنن شهر زاهدان گفت: معتقدم حفظ محیط زیست یعنی حفظ زندگی. اگر محیط زیست مختل شود زندگی برای همه مختل میشود و این ربطی به خط مرز بین دو کشور ندارد.
مولانا عبدالحمید همچنین تأکید کرد: من به عنوان یک پیشنماز، به عنوان یک مرزنشین در حد توانایی خود با اهالی ولایت هلمند و نیمروز در سطح مردمی اقدامهایی کردهام. آنها هم تاحدی متقاعد شدهاند. از سوی دیگر امیدوارم و دعا میکنیم که خداوند نزولات و باران به مردم هدیه کند تا به طور کلی وضع مردم بهبودی حاصل کند.