پروژه ای با رنگ و بوی تبلیغاتی: مدیرانی که توانایی کنترل روان آب ها را ندارند آیا می توانند طرح بزرگ قطار شهری زاهدان را اجرا کنند؟

در حالی همه ساله و در فصول بارندگی تقریبا نیمی از شهر زاهدان به زیر آب فرو می رود که مسئولین شهری خبر از ایجاد پروژه عظیم قطار شهری را می دهند!
به گزارش خبرنگار سیاسی عصرهامون، با توجه به رشد روز افزون جمعیت در شهر زاهدان وجود یک ناوگان حمل و نقل وجود یک ناوگان حمل و نقل عمومی کارآمد ضروری است. حال به دلیل تراکم بالا و محدودیت فضای روی زمین استفاده از تونلهای زیرزمینی و مترو یکی از بهترین گزینه ها برای این موضوع میباشد شاید همین دلیل در کنار برخی مسائل باعث شد تا در جلسه اخیر شورای شهر زاهدان طرحی مطرح شد که در واقعیت بسیار مفید است و گره گشای مشکلات ترافیکی باشد اما به اعتقاد برخی از کارشناسان این طرح بیشتر جنبه تبلیغاتی دارد!
اگرچه شهر زاهدان به تازگی به جمع کلان شهرهای ایران پیوسته است، اما امکانات شهری آن در سطح هیچکدام از کلان شهرهای ایران نیست و می توان گفت این شهر تنها در بعد جمعیتی یک کلان شهر است.
در حالی شهرستان زاهدان عنوان کلان شهر را یدک می کشد که هنوز از زیرساخت‌های متناسب با یک شهر معمولی هم برخوردار نیست! و معابر غیراستاندارد، رشد نامتوازن و ناهمگون شهری و کمبود بسیاری از امکانات خدماتی و رفاهی و کلاف‌سردرگمی همچون ترافیک، شهروندان آن را با مشکل مواجه کرده است.
در کنار رشد بالای جمعیت در شهر زاهدان، مهاجرت روستائيان و رشد ناهماهنگ و نامتعادل شهرنشيني، ازدياد مشاغل کاذب به مرور زمان چهره نامناسبي به شهر زاهدان بخشيده است از سوي ديگر، وضعيت نامناسب زير ساخت هاي شهري، مبلمان شهري، نظافت شهري، نارسايي هاي زيست محيطي ، معضلات رفت و آمد و ديگر تنگناهاي شهر نشيني، انجام نشدن وظايف و مسئوليت هاي اجتماعي و شهروندي، نبود مشارکت لازم مردم در توسعه شهري و بعضا گرايش هاي مذهبي و قوميتي، توسعه پايدار شهر زاهدان را با مشکل اساسی روبه رو کرده است.
حال اگر از کنار دیگر مشکلات شهری نظیر تکدی گر و چاله های ریز و درشت سطح شهر که بگذریم معضلی بزرگ که همیشه در فصول بارندگی دامنگیر نیمی از کلان شهر زاهدان می شود وجود آب های سطحی است که با توجه به شیب طبیعی و مناسبی که در شهر زاهدان وجود دارد تاکنون از این فرصت بهره‌برداری نشده و هر ساله با بارندگی های چند دقیقه ای کلان شهر زاهدان به زیر آب می‌رود.
در حالی هر سال در فصل بارندگي، خسارت هاي زيادي به تاسيسات و خانه هاي زاهدان وارد مي شود و بعضا جان افراد نيز در معرض خطر قرار مي گيرد که با اين وجود، تاکنون هر زمان که موضوع ايجاد کانال در خيابان ها و مسيل در شهر مطرح شده شهرداري “در حال مطالعه بودن اين طرح” را بهانه کرده است.
آب های ناشی از بارندگی همیشه دغدغه مردم شهر زاهدان در فصول بارندگی است، در همین بارندگی های چند روز اخیر زاهدان نیز بار دیگر این درد کهنه شهر زاهدان با تخریب برخی از منازل شهروندان و آب گرفتگی برخی دیگر از منازل عیان شد تا مشخص شود حل این مشکلات ابتدایی فراتر از مطرح کردن پروژه قطار شهری است.
اکنون در شرایطی اجرای پروژه قطار شهری در سطح زاهدان از سوی مسئولین شهری مطرح می شود که ناوگان حمل و نقل عمومی استان نتوانسته رضایت مردم را جلب کند مسئله ای که چندین و چند بار از طریق رسانه های استان منعکس شده است.
بسیاری از شهروندان زاهدانی نیز در نظرات ارسالی برای این پایگاه خبری ضمن گلایه از شهرداری در خصوص عدم کنترل آب های ناشی از بارندگی می گویند: بسیاری از مناطق شهر زاهدان ازجمله شهرک جهاد از ابتدایی ترین امکانات شهری محروم هستند آنوقت مسئولین شهرداری به فکر قطار شهری هستند.
برخی دیگر از مخاطبان می نویسند: گاهی مشاهده می‌شود به دلیل وجود مشکل در زیرساخت‌های شهری در بارندگی یک ساعته سیلاب وارد منازل مردم شده و تعداد زیادی واحد مسکونی بویژه در حاشیه شهر تخریب می‌شود بهتر است مشکلات اساسی مردم برطرف شود.
مهدی نخعی مقدم نایب رئیس شورای شهر زاهدان در حالی طرح ایجاد قطار شهری شهر زاهدان را یکی از موارد کلیدی برشمرد و می گوید ‌لازمه پیگیری این امر نیز انجام مطالعات اولیه به منظور دریافت و اخذ اعتبارات ملی است.
وی ادامه می دهد: استارت اولیه کار زده شده و با پیش‌بینی در بودجه سال آینده وارد مراحل عملیاتی می‌شود تا به عنوان یک پروژه شاخص و یادگار ارزشمند از فعالیت شورای چهارم در اذهان باقی بماند.
به اعتقاد برخی کارشناسان پیشنهاد طرحی در این وسعت و با توجه به گذر نیمی از عمر شورای چهارم شهر زاهدان بیشتر رنگ و بوی تبلیغاتی دارد و تضمین ماندگاری عده ای در صندلی هایشان است که گویا بقای آنها در این صندلی ها مهم تر از حل مشکلات اساسی مردم است!
حال باید دید این طرح کلان که می تواند گره کور ترافیکی شهر زاهدان را در آینده باز کند فقط روی کاغذ باقی می‌ماند!

انتهای پیام/ 7250

 

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا