کشتی صیادی کنارکی توسط دزدان دریایی سومالی ربوده شد
مدیر شیلات شهرستان کنارک گفت: یک شناور صیادی کنارکی با ۱۲ سرنشین توسط دزدان دریایی سومالی ربوده شد.
به گزارش عصرهامون، آرش ثنایی در گفتگو با طلوع کنارک، اظهار داشت: یک شناور صیادی کنارکی با ۱۲ سرنشین توسط دزدان دریایی سومالی ربوده شده است.
وی افزود: این شناور با شماره ثبت ۴/۳۸۱۰ به مالکیت شخصی به “نام نبات زهی” و با ناخدایی “لال محمد بلوچ” در تاریخ شانزدهم شهریورماه امسال اسکله کنارک ترک کرده است.
مدیر شیلات شهرستان کنارک با اشاره به اینکه لنج کنارکی با ۱۲ نفر خدمه جهت صید و صیادی به آبهاب اقیانوسیه عزیمت نموده است، گفت: این در حالیست که یک مقام سومالیایی و یک کارشناس امور دریانوردی روز گذشته اعلام کردند که دزدان دریایی سومالی یک شناور ماهیگیری ایرانی را به ۱۵ سرنشین ربودند.
ثنایی با اشاره به اینکه نیروی دریایی ایران منطقه را رصد می کند ، تاکید کرد: در حال پیگیری این موضوع هستیم و همچنین به تمام ارگانهای دریایی و اقیانوسی پیغام کمک و همکاری ارسال نموده ایم.
به گزارش طلوع کنارک به نقل از خبرگزاری رویترز، عبدالرزاق محمد دیریر، مدیر بخش مقابله با دزدان دریایی پانتلند، ناحیهای خودمختار در سومالی، دوشنبه اعلام کرد این کشتی عصر یکشنبه (یکم آذر) در آبهای ساحلی شهر ایل ربوده شد.
وی گفت: «دزدان دریایی یکی از شناورهای ماهیگیری ایران را با ۱۵ سرنشین حوالی ایل ربودند.»
جان استید، مدیر بخش شرق آفریقای گروه «اقیانوسها عاری از دزدان دریایی» نیز با تایید این خبر اعلام کرد نام این شناور «محمدی» بود.
دزدان دریایی در ماه مارس نیز دو کشتی ایرانی را ربوده بودند؛ ۱۶ سرنشین یکی از کشتیها در ماه آگوست توانستند با بالاکشیدن لنگر فرار کنند، اما کشتی دوم با ۲۶ سرنشین همچنان در گرو دزدان دریایی است.
آبهای سومالی در اقیانوس هند، خطرناکترین نقطه جهان در مورد وقوع دزدی دریایی محسوب میشود و هزینه های بسیاری برای صنعت کشتیرانی جهان در پی داشته است.
حضور شناورهای پشتیبان برای بهبود وضعیت لنج های صیادی در آبهای دور الزامیست
محمد بلوچ یکی صیادان کنارک که خود نیز قبلا در دست دزدان سومالی اسیر بوده است، در گفتگو با طلوع کنارک، اظهار داشت: مدتهاست دزدان دریایی سومالی عرصه را بر ماهیگیران تنگ نموده اند.
وی با اشاره به اینکه وقتی یک لنج برای صیادی به دریا می رود، معلوم نیست برگردد یا نه؟،افزود: سالها قبل لنج خودمان توسط دزدان دریایی ربوده شد که پس از دادن هزینه ای گزاف توسط صاحب لنج آزاد شدیم، اما پس از آن ماجرا و از ترس جانمان دیگر به دریا نمیرویم.
بلوچ با بیان اینکه مدتی قبل نیز دزدان دریایی دو شناور کنارکی را ربودند که یکی از شناورها از دستشان فرار کرد، اما متاسفانه حدود ۲۰ نفر از همشهریانمان از خدمه لنج دیگر هنوز در دست دزدان دریایی سومالی گرفتار هستند.
وی با بیان اینکه دستگاه های دیپلماسی باید پیگیر نجات جان ملوانان باشند، خاطرنشان کرد: همچنین برای بهبود وضعیت لنج های صیادی ویژه آبهای دور، می بایست شناورهای پشتیبان حضور داشته باشند.